Американски сенатори от Републиканската партия молят настоятелно администрацията на президента

...
Американски сенатори от Републиканската партия молят настоятелно администрацията на президента
Коментари Харесай

Сенатори настояват Байдън да изпрати полски изтребители на Украйна

Американски сенатори от Републиканската партия молят настоятелно администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да направи поврат в позицията си и да разреши изпращане на полски изтребители МиГ на украинците, знак, че отхвърлянето на това предложение на Варшава може да се изправи пред мощна опозиция на Капитолия, съобщи Асошиейтед прес.

Четиридесет сенатори републиканци се подписаха под писмото на сенаторите Джони Ърнст и Мит Ромни. В него те желаят от президента да отговори на молбата на украинския президент Володимир Зеленски, който през предишния уикенд сподели на законодателите, че в случай че Съединени американски щати не могат да оказват помощ за неразрешена за полети зона, могат най-малко да изпратят още самолети.

„ Стига приказки. Хората умират “, сподели Ромни на конференция на Капитолия. „ Изпратете им самолетите, от които се нуждаят “.

Силното опълчване на републиканската съпротива на решението на Пентагона да отхвърли предлагането на Полша, явно е привлякло вниманието на най-високите етажи на администрацията. Сенаторите споделиха, че и военачалник Марк Мили – ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете, също се е обръщал по въпроса към Капитолия.

Сенаторката републиканка Сюзън Колинс сподели, че е изключително мъчно да наблюдаваш разрушенията, изключително на детската болница, разрушена при съветски въздушен удар, и по едно и също време с това да се противопоставяш на снабдяването на украинците с „ тези самолети, които са от значително значение “.

Сенаторите републиканци отхвърлиха загрижеността на Пентагона, че прехвърлянето на самолети по линия на НАТО ще бъде възприето от Русия като провокационно, защото Съединени американски щати към този момент изпращат противовъздушни ракети и друга военна поддръжка на украинците.
ТЕМА преди 47 минути 422 преди 1 час 718 преди 1 час 633
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР