Американски радари са регистрирали най-голямата чуждестранна флотилия, която се състои

...
Американски радари са регистрирали най-голямата чуждестранна флотилия, която се състои
Коментари Харесай

Военни кораби на Русия и Китай приближават бреговете на САЩ

Американски радари са записали най-голямата задгранична флотилия, която се състои от 11 военни кораба на съветския и китайския флот. Това е станало предходната седмица. Флотилията се е доближила до териториалните води на Съединени американски щати край крайбрежията на Аляска. Подобен брой кораби на такова близко разстояние, не е следено в никакъв случай в историята на връзките сред тези страни, заяви Wall Street Journal, представен от obektivno.bg.

Действията на флотилията се следят интензивно, а представители на Пентагона и Военноморски сили на Съединени американски щати показаха угриженост от тази обстановка. В същото време източници във Военноморски сили на Съединени американски щати удостоверяват, че флотилията не е нарушила интернационалните морски граници и е останала в интернационалните води.

Корабите са плавали покрай Алеутските острови на Аляска, само че в никакъв случай не са навлизали в териториалните води на Съединени американски щати, акцентира Wall Street Journal.

„ Това е невиждано във връзка с размера и обсега на тази взаимна военноморска оперативна група сред Русия и Китай, работеща в доста тясно съдействие “, заяви сенатор Дан Съливан от Аляска пред Fox News. „ Независимо дали живеете в Аляска като мен или на източното крайбрежие на Съединените щати, доста огромна бойна група за повърхностни дейности сред нашите двама съществени съперника, която изследва доста покрай крайбрежията на Съединените щати, е притеснителна “, разяснява Съливан.

Четири американски разрушителя са били изпратени да следят съветските и китайските кораби, които са провеждали взаимни учения в региона.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР