Американски правителствени служители ще инспектират четири военни бази, за да

...
Американски правителствени служители ще инспектират четири военни бази, за да
Коментари Харесай

Вашингтон обмисля да настанява във военни бази деца, влезли нелегално в САЩ

Американски държавни чиновници ще инспектират четири военни бази, с цел да открият дали в тях може да бъдат подслонени деца, влезнали нелегално в Съединени американски щати, заяви в. " Вашингтон пост ", представен от Франс прес.

Агенцията напомня, че предходната седмица министърът на правораздаването и основен прокурор Джеф Сешънс предизвести, че хора, които влизат незаконно в страната и са съпроводени от деца, ще бъдат отделяни от тях, предава Българска телеграфна агенция.

Цитирайки имейл на здравното министерство до Пентагона, " Вашингтон пост " показва, че висши представители на държавното управление ще посетят бази в южните щати Тексас и Арканзас.

Според американския всекидневник в базите ще бъдат настанявани пристигнали на границата непридружени младежи под 18 години и деца, отделени от родителите си.

От имейла излиза наяве, че огледите на базите са предварителни и към този момент няма публично решение. За момента нито Пентагонът, нито министерството на опазването на здравето са дали отговор на запитването на Франс прес за коментар.

При посещаване на границата в Аризона и в Калифорния предходната седмица Сешънс предизвести, че всеки, което се опита да докара малолетно дете със себе си в Съединени американски щати, ще бъде съден и евентуално обособен от него. Ако не желаете детето ви да бъде отделено от вас, не се опитвайте да преминете с него нелегално границата ", предизвести той.

Според представен от " Вашингтон пост " представител на здравното министерство над 90 % от потенциала на местата за настаняване на деца е напълнен.

През юли 2014 година Съединените щати записаха пик в броя на децата от Централна Америка с 60 000 малолетни, влезнали през границата. В разгара на рецесията държавното управление на тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама е употребило за подслоняването на деца бази в Калифорния, Оклахома и Тексас, напомня " Вашингтон пост ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР