Американски официални лица обсъждат нарастващата вероятност въоръженият конфликт между Русия

...
Американски официални лица обсъждат нарастващата вероятност въоръженият конфликт между Русия
Коментари Харесай

Politico: САЩ обсъждат вероятност войната в Украйна да продължи десетилетие

Американски публични лица разискват възходящата възможност въоръженият спор сред Русия и Украйна да изпадне в положение на „ заледяване “ и да продължи няколко години, евентуално десетилетия, като спорът на Корейския полуостров. За това написа изданието Politico.

Според информация на изданието в разнообразни структури на Съединени американски щати и в Белия дом е имало предварителни разисквания на такава опция. Отбелязва се, че обсъжданите разновидности включват дълготрайно заледяване на спора с определяне на евентуални граници, които страните биха се съгласили да не минават, само че в това време това няма да са публични държавни граници.

Изданието написа, че този сюжет може да се окаже най-реалистичният в дълготраен проект, като се има поради, че нито Киев, нито Москва са склонни в миналото да признаят проваляне. Този вид може също по този начин да се окаже политически допустим дълготраен резултат за Съединените щати и други страни, които поддържат Украйна. Това би означавало, че броят на военните конфликти ще намалее, разноските за военна поддръжка за Киев също евентуално ще намалеят и публичното внимание към спора в света ще отслабне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР