Американски невролози установиха, че предсмъртните видения на хора в състояние

...
Американски невролози установиха, че предсмъртните видения на хора в състояние
Коментари Харесай

Учени откриха нови данни за предсмъртните видения на хора в клинична смърт

Американски невролози откриха, че предсмъртните видения на хора в положение на клинична гибел се дължат на обстоятелството, че по това време мозъкът им минава в особено положение, доста близко по характерности до съзнанието. Това заяви пресслужбата на Мичиганския държавен университет (МДУ).

„ Учените са наблюдавали по какъв начин се трансформира работата на мозъка на четирима пациенти в кома, откакто са били изключени от животоподдържащите системи. Наблюденията демонстрират, че гибелта на пациентите е съпроводена от внезапен изблик на гама интензивност в мозъка им и тази интензивност е съсредоточена в тези области на темпоралната, теменната и тилната област на мозъка, които са директно свързани със съзнанието “, се споделя в известието на МДУ.

Началото на клиничната гибел не е съпроводено от изгубване, а от увеличение на координираната мозъчна интензивност.

Мнозина, претърпели клинична гибел по време на интервенции или по други аргументи, описват за това по какъв начин в положение, близо до гибелта, са „ излезли “ от тялото си, летели са през тунел и са видели светлина. Сходният темперамент на множеството сходни истории от дълго време е принудил учените да търсят неврофизиологични механизми за появяването на сходни усещания.
Изследователите допускат, че предсмъртните видения се дължат на обстоятелството, че мозъкът изпитва сериозна липса на глюкоза и О2. Това по едно и също време води до понижаване на общото равнище на неговата интензивност, както и до развиването на огромен брой безредни импулси, пораждащи халюцинациите, които хората виждат в положение на клинична гибел.

Група американски невролози, ръководени от доцент Химо Борхихин от МДУ, са разкрили първите доказателства, че началото на клиничната гибел не е съпроводено от изгубване, а от увеличение на координираната мозъчна интензивност.
Учените са свързали електроенцефалографска система към главите на четиримата пациенти и за първи път наблюдавали по какъв начин мозъчната интензивност се трансформира в последните моменти от живота. Измерванията ненадейно посочили, че гибелта на мозъка е съпроводена от внезапно повишение на неговата гама интензивност, увеличение на интензивността на груповите вибрации на неврони.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР