Американски медии съобщават, че адвокат на бившия президент президент Доналд

...
Американски медии съобщават, че адвокат на бившия президент президент Доналд
Коментари Харесай

Съветници на Тръмп няма да съдействат на разледването на атаката срещу Капитолия

Американски медии оповестяват, че юрист на някогашния президент президент Доналд Тръмп е инструктирал негови някогашни съветници да не се съобразят с искане на Конгреса в процеса по следствие на нападението против Капитолия през януари.  

Според " Вашингтон поуст " и " Политико " юристът е споделил на Марк Медоус, Каш Пател, Дан Скавино и Стив Банън да не сътрудничат на следствието на Камарата на представителите. 

На 6 януари последователи на Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса, като случилото се бе разказано от някои като бунт. 

В писмото се показва, че диалозите и документите сред четиримата и Тръмп са предпазени от правото на държавен глава да не разкрива информация в името на публичния интерес.  

Комисията в Конгреса, която проверява офанзивата от 6 януари, повика на чуване близки до някогашния президент, с цел да се опита да откри дали е имало връзка сред Белия дом и стотиците съидейници на Тръмп, нахлули в Конгреса в миг, в който законодателите завършиха избора на Джо Байдън.  

Информацията за апела към съветниците се появи в същия ден, в който излезе отчет на Сената, представящ детайлности за натиска, който Тръмп се е опитвал да оказва на Министерството на правораздаването в опита му да обърне резултатите от вота през ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР