Американски изтребители F-15 пристигнаха днес в румънската военновъздушна база Михаил

...
Американски изтребители F-15 пристигнаха днес в румънската военновъздушна база Михаил
Коментари Харесай

Американски F-15 пристигнаха в Румъния, за да засилят въздушното присъствие на НАТО

Американски изтребители F-15 дойдоха през днешния ден в румънската военновъздушна база " Михаил Когалничану " в град Кампия Турзий, с цел да засилят въздушното наличие на НАТО в Черноморския район.

В се показва, че американските военни водачи ще работят един до друг със своите домакини и с разположения в базата италиански отряд Eurofighter, с цел да защитят и опазят въздушното пространство на съдружниците. Съвместните интервенции ще се реализират през интервала от 18 до 22 декември. Уточнява се, че става дума за планувано разполагане на американските самолети, което наред със дилемите по обезпечаване на въздушното наличие цели усилване на многонационалните връзки и възстановяване на оперативната съгласуемост сред съдружниците.
 Български и румънски изтребители на взаимна подготовка за въздушен надзор
Български и румънски изтребители на взаимна подготовка за въздушен надзор

В ролята на " самолет-нарушител " бе военно-транспортен аероплан " Спартан " C-27J

" Способността за бързо разполагане на съюзнически въздушни средства в поддръжка на НАТО е жизненоважна за нашата подготвеност и показва гъвкавостта на силите ", съобщи бригаден военачалник Джоел Кери, заместник-началник на оперативния щаб на съюзническото въздушно командване.

Италианските Eurofighters , които сега обезпечават усъвършенствана система за Air Policing , ще работят от Румъния през идващите три месеца.

От 2014 година НАТО ползва ограничения за сигурност за да подсигурява отбраната на съдружниците по източния фланг. От Алианса показват, че част от тези ограничения е засилената система за Air Policing - тя показва солидарността, груповата решителност на НАТО и способността му да приспособява своите отбранителни задачи и възпиращата си позиция против възможни закани в отговор на изменящата се обстановка със сигурността.
 Американски изтребители F-15 E упражняват с наши военни на учението
Американски изтребители F-15 E упражняват с наши военни на учението " Castle Forge - 2021 "

От 25 до 29 октомври 2021 година екипажите на петте а F-15Е ще бъдат в авиобаза Лариса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР