Американски генерал заяви, че въоръжаването на Турция с руски зенитно-ракетни

...
Американски генерал заяви, че въоръжаването на Турция с руски зенитно-ракетни
Коментари Харесай

Русия разузнава американските Ф-35 чрез Турция

Американски военачалник съобщи, че въоръжаването на Турция с съветски зенитно-ракетни комплекси С-400 е опасност за НАТО. Командирът на американските военновъздушни сили в Европа Тод Уолтърс направи този коментар пред „ Ройтерс “.

Според американския военачалник посредством зенитните системи „ Триумф “ Русия ще може да получи скъпа информация за гордостта на американските въздушни сили, а точно стелт изтребителя от пето потомство Ф-35 „ Мълния “.

Генерал Тод Уолтърс уточни, че единствено до края на тази година такива изтребители ще получат Норвегия, Италия и Англия, а по-нататъшно доставки може да чака Холандия. Руските ракети на турска земя, които скоро ще бъдат приведени в бойна подготвеност, по думите му съставляват заплаха за НАТО.

„ С-400 може да разбере по-добре опциите на Ф-35 и това не е в интерес на алианса “, уточни генералът. Вашингтон даже заплаши Анкара да наложи наказания, в случай че не се откаже от съветските системи за въздушна защита. Турските управляващи показаха, че в случай че им наложат наказания, ще отговорят на тях.

Отношенията сред Турция и Съединените американски щати са напрегнати още след опита за боен прелом в Турция преди две години. Службите упрекнаха живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен за организирането му и желаеха неговата екстрадиция, само че Вашингтон отхвърли да им го съобщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР