Американски федерален апелативен съд отхвърли иска на предизборния щаб президента

...
Американски федерален апелативен съд отхвърли иска на предизборния щаб президента
Коментари Харесай

Тръмп загуби делото за оспорване на резултатите в Пенсилвания

Американски федерален апелативен съд отхвърли желае на предизборния щаб президента да блокира оповестяването на Джо Байдън за победител в щата Пенсилвания, съобщи Ройтерс. Това е следващо проваляне за Тръмп в опита му да обърне резултатите от изборите на 3 ноември.
" Свободните и почтени избори са кръвта на нашата народна власт. Обвиненията в непочтеност са нещо съществено. Но да наречеш едни избори нечестни, това не ги прави такива ", написа арбитър Стефанос Байбас от името на тричленния съдийски състав. " Обвиненията изискват характерни изказвания и по-късно доказателство. Нямаме нито едното, нито другото тук ", добави Байбас, който бе назначен на поста от Тръмп, представен от.
 Тръмп разгласи по кое време ще напусне Белия дом Тръмп разгласи по кое време ще напусне Белия дом
Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще напусне Белия дом, в случай че Електоралната комисия гласоподава за съперника му на президентските...
Правният екип на президента на Съединени американски щати има намерение да апелира решението пред Върховния съд, откакто апелативният съд отхвърли да признае за недействителни част от бюлетините, подадени по пощата в Пенсилвания. Това излиза наяве от изказване в " Туитър " на юридическата консултантка на предизборния щаб на републиканеца Джена Елис, съобщи ТАСС. Пенсилвания разгласи публично Байдън за победител. Съгласно изборните закони на щата претендентът, спечелил националния избор, получава поддръжката на всички 20 електори, които Пенсилвания има в Избирателната гилдия. Тръмп отхвърля да признае проваляне на изборите и твърди без доказателства, че са осъществени изборни измами. Но защото заведените от него правосъдни каузи не дават резултат, той сподели през вчерашния ден, че ще напусне Белия дом, в случай че Избирателната гилдия гласоподава за Байдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР