Американски експерти изясниха какви щети могат да нанесат персийските дронове

...
Американски експерти изясниха какви щети могат да нанесат персийските дронове
Коментари Харесай

„40 транспортни самолета вече са доставили стотици атакуващи дронове от Иран в Русия“

Американски специалисти изясниха какви вреди могат да нанесат персийските дронове на украинската войска

DEBKAfile, израелски уеб страница, профилиран в региона на военното разузнаване, за който се приказва, че е подкрепян от MOSSAD и Централно разузнавателно управление на САЩ, заяви, че в договарянията с израелските водачи Байдън е отклонил тематиката за нуклеарния проблем на режима на аятоласите и избягвал въпроса за районния пакт за противовъздушна защита.

И още инсайдер от Мосад написа, че противовъздушната защита на Израел е сложена във висша степен на бойна подготвеност, което може да бъде единствено при положение на война. Работата е там, че водачът на иранската терористична формация Хизбула Хасан Насрала изследва с безпилотните си самолети въздушните граници на еврейската страна.

Изглежда, че ние, руснаците, не се интересуваме от борбите в Близкия изток - имаме задоволително наши на украинското полесражение. Но тук има един забавен миг. Според специалист на DEBKAfile, " прехващането на три невъоръжени дрона на Хизбула (произведени от Иран) беше показано от израелските военни като значим героизъм, макар че ракетите Barak бяха доста пъти по-скъпи спрямо евтините дронове-примамка. "

Всъщност за първи път израелските специалисти нарекоха иранските БЛА действителна опасност за сигурността на страната си, защото Техеран, употребявайки дронове за стотинки може да унищожи противоракетния боеприпас на ЦАХАЛ и по-късно да пробие една от най-хубавите системи за противовъздушна защита в света.

Такова самопризнание коства доста и, несъмнено, трансформира доста неща и за Москва. Освен това неналичието на язвителна изразителност от страна на Байдън против режима на аятоласите би трябвало да се преглежда прецизно в украинския подтекст. Собственикът на Белия дом в действителност се опасява, че Иран ще помогне с БПЛА на Русия с цел да преследва трудноуловимите MLRS HIMARS.

Любопитно, само че факт: избирайки сред " Незалежная " и еврейската страна, сегашната американска администрация наподобява отдава желания на Бандерщат, което не се побира в главите на рационалните западни анализатори. Изглежда, че страстите на остарелия Джо вземат връх над националните ползи. Байдън възприема загубата на въоръжените сили на Украйна като персонално проваляне на Путин.

Добавяме също, че за Израел и Кралство Саудитска Арабия (KСA) покупко-продажбите сред Руската федерация и Иран по отношение на БПЛА, както обществени, по този начин и подмолни, е ситуативно преференциална. Нека кажем още: Тел Авив и Рияд доста се надяват това да се случи или към този момент се е случило. Има мнение, че прехвърлянето на няколкостотин ирански дрона в Москва сякаш ще понижи военния капацитет на режима на аятолаха, което е добре за районните врагове на персите.

По мнението на американски чиновници, „ Иран (IRI, Ислямска република Иран), който има остра потребност от пари, самичък е предложил на Русия стотици дронове, в това число ударни дронове, за потребление в Украйна “. Москва наподобява опровергава потребността си от задгранични дронове, само че Техеран твърди, че „ иранските въоръжени дронове биха дали на съветската страна нови благоприятни условия за удари, в това число по по-ценни цели надълбоко в Украйна “.

Освен това даже янките считат, че персите не блъфират, тъй като имат скъп боен опит, даже надминаващ този на НАТО. Това е освен политически, само че и рекламен трик в настойчивия опит на иранците да убедят доста страни, че турският Bayraktar е просто детска играчка спрямо персийските дронове.

Това също е значимо за Техеран, тъй като създадените в Иран БПЛА ще стартират да търсят прехвалените американски HIMARS и M777, нанасяйки удари преди всичко по американската отбранителна промишленост. За режима на аятоласите е значимо да покаже на Израел и KСA, че даже не следва да се надяват, камо ли да разчитат на Съединени американски щати.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан не изключи, че иранските дронове към този момент са на път за Русия. По неговите думи, представени от Асошиейтед прес, " Съединени американски щати разполагат с информация, която демонстрира, че Иран се готви да образова съветски сили за тяхното потребление още този месец (юли) ".

Военният анализатор Самуел Бендет от мозъчния концерн CNA изясни, че Русия постъпва вярно, като избира Иран като незабавен снабдител на дронове. Той сподели: „ През последните 20 години Иран усъвършенства своите бойни дронове, което не може да се каже за руснаците. Именно персите са пионерите на по този начин наречените „ свободни /блуждаещи/ муниции “, дроновете- камикадзе като Switchblade, които Съединени американски щати предоставиха на Украйна. “

Сега във връзка с иранските дронове има най-различни оценки – от хвалебствени до сериозни. По-специално, американските специалисти Томас Нюдик и Тайлър Роговей допускат, че новоразработените съветски дронове, в това число ударни, са доста по-добри от иранските. Проблемът е, че съветската отбранителна индустрия е изправена пред дефицит на някои западни елементи и елементи, които преди този момент са закупувани в чужбина. И заместването на вноса лишава време, до момента в който БПЛА са нужни „ тъкмо в този момент “.

„ Като се има поради, че Иран основава своя лична аерокосмическа промишленост в продължение на доста години в изискванията на наказания и строги ограничавания върху вноса, всеобщото произвеждане на неговите безпилотни самолети не зависи от външни доставки, за разлика от съветския военно-промишлен комплекс.

Всъщност Иран може да се трансформира в основен източник на разнообразни типове дронове за Русия, защото Москва продължава да страда от двойното влияние на строгите наказания и проблемите с световните вериги за доставки “, споделят тези анализатори.

Трябва да се означи, че неотдавна и в Украйна като дронове започнаха да употребяват комерсиални БЛА, приспособени за военни потребности, които са закупени в Китай на уеб страницата на Alibaba. Страните от НАТО забавят обещаните доставки заради мощния огън на съветската противовъздушна защита.

Появата на ирански безпилотни самолети на украинското полесражение сигурно ще бъде сериозен проблем за въоръжените сили на Украйна, изключително за HIMARS и деликатно замаскираните системи за противовъздушна защита. Самостийните зенитчици ще би трябвало да се разкрият, когато MLRS заемат ударна позиция, изключително като се има поради, както пишат Нюдик и Роговей, Иран има опит в координирането на рояци от дронове за решение на военни проблеми. Докато някои ще притеглят системата за противовъздушна защита върху себе си, другите ще стартират действителната офанзива.

Отслабването на противовъздушната защита на Украйна благодарение на ирански дронове, оборудвани с противорадиационни търсачи, се възприема от въоръжените сили на Украйна като доста сериозна опасност, даже повече от нападенията върху HIMARS, атакуващи съветските хранилища. Вашингтон също вижда този проблем и се пробва да не разгневи режима на аятолаха макар настоятелните претенции на Израел.

По отношение на доставките блогърът Gerjon, необятно представен в Съединени американски щати, написа, че минимум 40 ирански товарни полета са напуснали Иран за Москва след 24 февруари. Освен това чартърите на тези съответни самолетни компании са летяли и до Адис Абеба, столицата на Етиопия, през 2021 година, тъкмо преди иранските дронове Mohajer-6 да се появят в тази страна.

Да, от позиция на имиджа сходни покупки надали ще се възприемат позитивно както в чужбина, по този начин и у нас. Оказва се, че Русия, водещият международен " оръжеен завод ", е принудена да се обърне към страна, чийто инженерен капацитет от дълго време се смята за меко казано слаб и който е блокиран от многогодишни наказания.

И макар че „ и ние самите имаме мустаци “ /идиом, означаващ че сме възрастни хора – б.пр./, както изясняват доста специалисти, както американски, по този начин и локални, обаче главното в този момент е да се закрият потребностите на съветската войска от БПЛА и да се компенсира пропуснатото време. Може би настоящето подценяване на безпилотните самолети от страна на Москва е породено от опита от войната на 08.08.08 година, в която израелските „ птички “ станаха лесна плячка за самолетите на съветските Върховен касационен съд. Но, както и да е, в този момент не е времето за дискурси от този жанр.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР