Американски боен кораб и два израелски търговски кораба бяха атакувани

...
Американски боен кораб и два израелски търговски кораба бяха атакувани
Коментари Харесай

Отново: Йеменските хуси нападнаха 3 кораба в Червено море

Американски военен транспортен съд и два израелски търговски кораба бяха атакувани през днешния ден в Червено море, заяви Пентагонът, представен от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че нападенията бележат нова фаза в ескалацията на напрежението в Близкия изток след поредност от офанзиви, свързани с войната сред Израел и " Хамас ".

" Запознати сме със известията за офанзиви против ескадрения миноносец " Карни " и търговски кораби в Червено море и ще предоставим повече информацията, когато обстановката се обясни ", уточни Пентагонът.

Няколко източника от региона на морската сигурност, в това число английската компания по морска сигурност " Амбрей ", оповестиха малко по-рано през днешния ден, че два контейнеровоза са били атакувани с дронове в Червено море и са понесли вреди, показва Ройтерс.

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси оповестиха по-късно през днешния ден, че са атакували два израелски кораба край южните крайбрежия на Йемен, като прибавиха, че " израелските " кораби са станали цел на нападенията поради войната в Газа, отбелязва Франс прес.

В изказване на представителя на хусите Яхия Сариа в обществените мрежи се оповестява, че те са направили " интервенция против два израелски кораба в региона на пролива Баб ел Мандеб " - стратегически воден път, свързващ Червено море с Аденския залив, като първият транспортен съд е бил нападнат с " противокорабна ракета, а вторият - с дрон ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР