Американската звукозаписна компания Warner Music Group придоби правата върху целия

...
Американската звукозаписна компания Warner Music Group придоби правата върху целия
Коментари Харесай

Уорнър Мюзик купи правата върху всички песни на Дейвид Бауи

Американската звукозаписна компания Warner Music Group закупи правата върху целия азбучник с песни на английския рок реализатор Дейвид Боуи (1947-2016) за 250 милиона $, заяви Financial Times.

Сделката обгръща издателските права за всички 26 студийни албума на музиканта.

„ Щастливи сме, че музиката на Дейвид Боуи към този момент ще бъде в сигурните ръце на Warner Chappell Music (дъщерна компания на музикалния гигант) “, сподели юрист Алън Грубман, който съставлява ползите на наследниците на рок артиста.

Наскоро американските реализатори Брус Спрингстийн и Боб Дилън също продадоха правата за цялостния азбучник на своите песни на най-големите международни звукозаписни компании надлежно за 500 милиона и 300 милиона $.

Високата цена, на която музикантите продават творчеството си, се дължи на обстоятелството, че то продължава да носи огромна облага. Песните на музикантите се слушат интензивно в стрийминг услуги, пускат се по радиостанции и се употребяват във филми и реклами.

Дейвид Бауи (роден с същинското име Дейвид Робърт Джоунс) е притежател на голям брой музикални награди, в това число американските награди Грами. Бауи е разгласен за " Най-великият актьор на 20-ти век " в Обединеното кралство съгласно анкета на BBC. През 2004 година сп. Rolling Stone го класира на 39-о място в класацията " 100-те най-велики рок реализатори на всички времена " и на 23-то в класацията " 100-те най-велики вокалисти на всички времена ". Последният албум на артиста Blackstar излезе на 8 януари 2016 година, - на рождения ден на изпълнителя. Два дни по-късно той умря.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР