Американската технологична корпорация Епъл (Apple) отчете по-висока печалба на годишна

...
Американската технологична корпорация Епъл (Apple) отчете по-висока печалба на годишна
Коментари Харесай

Епъл“ с печалба над очакванията на анализаторите

Американската софтуерна корпорация " Епъл " (Apple) регистрира по-висока облага на годишна основа през финансовото четвърто тримесечие до края на септември, която надвишава прогнозите на анализаторите от Уолстрийт, съобщи ДПА.

Компанията е спечелила 20,72 милиарда $ или 1,29 $ на акция, което е покачване спрямо 20,55 милиарда $ или 1,24 $ на акция през същия интервал на предходната година. 

Средната прогноза на анализаторите беше облагата на „ Епъл “ да доближи 1,27 $ на акция, по данни на Томсън Ройтерс.  

Приходите на софтуерната компания през финансовото четвърто тримесечие се покачват с 8,1 % до 90,15 милиарда $ при 83,36 милиарда $ година по-рано (финансовата година за компанията стартира на 1 септември - б.р).

„ Епъл “ съумя да усили продажбите и облагата си през „ лятното “ тримесечие, което не беше сполучливо за множеството водещи софтуерни групи, само че това не значи безусловно, че производителят на айфони няма да бъде обиден от възможна икономическа криза, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки че „ Епъл “ се показва относително добре, резултатите на корпорацията за интервала юли-септември са сигнал, че компанията е изправена пред същите стопански проблеми, които провокираха намаляване на облагите на „ Майкрософт “ и на фирмите майки на „ Google “ и на „ Facebook “, добавя организацията.

Продажбите на най-популярния артикул на „ Епъл “ - айфон, и тези на подразделението за услуги са под упованията на анализаторите, което е знак, че потребителите евентуално лимитират разноските си на фона на най-високата инфлация от 40 години.  

Тези провокации са една от аргументите, заради които „ Епъл “ чака закъснение на растежа на приходите си през актуалното тримесечие октомври-декември, предизвести основният финансов шеф на корпорацията Лука Маестри, представен от АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР