Американската роботизирана експедиция “Озирис-Рекс все повече се доближава до астероида

...
Американската роботизирана експедиция “Озирис-Рекс все повече се доближава до астероида
Коментари Харесай

Здравей, Бену! Мисията на НАСА Озирис-Рекс за пръв път различи детайли от повърхността на астероида.

Американската роботизирана експедиция “Озирис-Рекс ” от ден на ден се приближава до метеорита Бену и към този момент на фотосите, снимани от камерата PolyCam, се виждат обособени елементи от повърхността!

Към момента на снимането “Озирис-Рекс ” бе на разстояние към 330 километра от метеорита. Екипът на задачата използваше специфичен логаритъм за комбинирането на самостоятелните изображения, с цел да се получи съставно такова, което изобразява характерностите на астероидната повърхнина.

Напомням на читателите, че задача “Озирис-Рекс ” беше изстреляна на 8-ми септември 2016 година и към края на тази година би трябвало да дойде в покрайнините на Бену. “Озирис-Рекс ” ще учи метеорита в продължение на 505 дни, след което през 2020 година ще вземе до 2 кг проби от неговата повърхнина. Завръщането на Земята е планувано за 2023-та година и в случай че всичко мине сполучливо, това ще е най-амбициозната възвращаема експедиция на НАСА след приключването на стратегия “Аполо ” през 70-те години на предишния век.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР