Американската петролна компания Шеврон (Chevron Corp) очаква високите цени на

...
Американската петролна компания Шеврон (Chevron Corp) очаква високите цени на
Коментари Харесай

Шеврон очаква растеж на доставките на втечнен газ за Европа поради силното търсене и високите цени

Американската петролна компания " Шеврон " (Chevron Corp) чака високите цени на втечнения природен газ в Европа да привлекат по-голямата част от износа на полутечен природен газ от Съединени американски щати в кратковременен проект, съобщи върховен изпълнителен шеф на компанията пред организация Ройтерс.

Европа е решена да се откаже от вноса на съветски газ след нахлуването на Москва в Украйна, ход, който отвори вратата за снабдители от Съединени американски щати. Европейските задължения за създаване на терминали за импорт и уреди за регазификация на LNG демонстрира, че търсенето в района на полутечен газ от Съединени американски щати може да продължи.

" Видяхме огромно нарастване на търсенето от страна на европейски клиенти, тъй че се приспособяваме към това “, уточни Колин Парфит, който управлява интервенциите по доставка, тръбопроводи и търговия на " Шеврон ".

Европа " няма да се върне към същите газови потоци от Русия, както правеше преди ", сподели още той по време на изявление в Лондон.

Chevron е огромен производител на природен газ в международен мащаб, изпомпвайки през предходната година над 7,5 милиарда кубически фута дневно, като повече от половината от производството на газ от компанията се прави в Съединените щати и Австралия.

Компанията също създава полутечен природен газ в Австралия и Ангола и неотдавна се наложи в бизнес с LNG в Съединени американски щати посредством съглашения за покупка с производителите на полутечен природен газ Cheniere Energy Inc и Venture Global LNG.

Съединените щати са най-големият производител на газ в света с произвеждане от близо 99 милиарда кубически фута дневно, само че защото потреблението е по-ниско - или към 89 милиарда куб. фута, има място за повишаване на износа с разширение на производството.

" Търсенето на газ в Съединените щати е почти непроменено. Това, което пораства в Съединени американски щати, е търсенето на полутечен газ експорт “, сподели Парфит.

Според него производството на петрол и газ на Chevron в Пермския басейн, най-хубавото петролно находище в Съединени американски щати, се е нараснало със 7% през първата половина на 2022 година по отношение на същия интервал преди година и се чака да нарасне с 15% за цялата настояща година.

Chevron също по този начин изследва благоприятни условия за " комерсиализиране " на повече газ от находище в Източното Средиземноморие, край крайбрежията на Израел, или посредством съществуващи тръбопроводи, или посредством някои други възможности за полутечен природен газ, сподели той, представен от БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР