Американската Национална гвардия в Калифорния е допускала възможността за използване

...
Американската Национална гвардия в Калифорния е допускала възможността за използване
Коментари Харесай

САЩ са планирали да налагат карантина и с изтребители

Американската Национална армия в Калифорния е допускала опцията за потребление на бойни самолети за угнетяване на възможни безредици заради наложените ограничавания поради ковид, твърди вестник The Los Angeles Times, представен от

През март предходната година калифорнийското поделение на Националната армия са получили заповеди да приведат самолет F-15C в подготвеност за „ допустима вътрешна задача “.

Подробностите за препоръчаната интервенция не били посочени в заповедта, но съгласно Националната армия изтребителят може да бъде употребен за заплашване и разпространяване на протестиращите, прелитайки над тях на минимална височина. Отбелязва се, че този способ към този момент е употребен във военните зони в Ирак и Афганистан.

" Тази заповед би опозорила нашите военни <...> Сякаш заплашваме цивилни, " - казал един от източниците на американското издание. Според наличната информация директивите се излъчени устно или в текстови известия, а не в публични писмени заповеди, което единствено усилва страховете на военните.

В същото време представителят на началника на Калифорнийската национална армия генерал-майор Дейвид Болудин, подполковник Джонатан Широма отхвърли информация за проекти за потребление на F-15C за потушаване на вълнения.  " Ние не използваме нашите самолети за заплашване на цивилни ", каза той пред вестника.

Източници за изданието акцентират, че макар че заповедта за потребление на самолета по този начин и не е получена, възможността за такова решение тревожи Националната армия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР