Американската Мейджър Сокър Лига (МЛС) отложи още мачове под всеобщата

...
Американската Мейджър Сокър Лига (МЛС) отложи още мачове под всеобщата
Коментари Харесай

Сезонът в МЛС ще се поднови през май

Американската Мейджър Сокър Лига (МЛС) отсрочи още мачове под всеобщата опасност от ковид, само че има намерение да възобнови шампионата на 10-и май и да го приключи с цялостен календар. От организацията оповестиха предишния четвъртък, че стопират дуелите за 30 дни поради пандемията, само че новите насоки на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) усилиха този интервал до осем седмици.

От ЦКПЗ предложиха всички мероприятия, включващи 50 или повече души, да бъдат анулирани.

Major League Soccer Statement on CDC Recommendation pic.twitter.com/XRXGfUEtz0
— Major League Soccer (@MLS) 19 март 2020 година МЛС разгласи: " Нашата цел е да изиграем всички мачове от сезон 2020 и сега премисляме
опциите пред нас, в това число по-късен свършек на шампионата и осъществяване на Купата на МЛС през декември. Това към този момент сме го правили преди 2019-а. Има несъмнено и други варианти.

" Докато полемиките не престават, приоритет за МЛС остава запазване на здравето на футболните почитатели, чиновниците на клубовете и техните сътрудници. Също по този начин продължаваме да работим с държавните и местни здравни служби, както и с други спортни организации ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР