Американската либерална политика, този театър на абсурда, продължава да забавлява

...
Американската либерална политика, този театър на абсурда, продължава да забавлява
Коментари Харесай

Страх и омраза в Ню Йорк

Американската демократична политика, този спектакъл на парадокса, продължава да забавлява с нови пиеси и трагични подиуми. Скъпи декори, сочни монолози, персонажи, опитващи се да извадят ножовете, които преди малко са били забити в гърбовете им от най-близките им хора. Дворцови преврати и властови интриги, които карат „ Аз, Клавдий “ да наподобява като епизод от „ Улиза „ Сезам “.

Тази седмица завърши една изключително зрелищна сюжетна арка от пъстрия гоблен на модерната американска прогресивна политика. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка и срамно слезе от сцената след близо 11 години арогантна власт . Почти всеки детайл от историята за възхода и падението на Куомо е като изваден от тези хубави филми, в които неприятните са положителни и противоположното. Всъщност без противоположното. В този сюжет положителни няма. Има неприятни, зли и демократи , в случай че позволите тази заигравка с един шедьовър на гранде Серджо Леоне.

Това е история за непотизъм, демократизъм и партиен канибализъм. Андрю Куомо беше губернеатор на Ню Йорк и наследник на Марио Куомо, който също беше губернатор на Ню Йорк. Генетично и фамилно отдаден в изкуството на властта, той е и занаятчия на имперските интриги , които дефинират политическата природа на този богат и иконичен щат.

В разгара на коронавирус рецесията корпоративните медии взеха решение да трансфорат Андрю Куомо в полубожество и да изградят облика му като антитеза на религиозно ненавиждания от тях тогавашен президент Доналд Тръмп.

 Андрю Куомо Снимка: ЕПА/БГНЕС

Редовните спешни брифинги на Куомо се трансфораха в демократична литургия за зомбирани елити и зомбиране на електорати . Той беше представян като популярен водач и същински „ настоящ президент “. Водещи на развлекателни излъчвания се надпреварваха да разтягат езиците си в посока на подметките на опитния итало-американски политик.

Роди се терминът „ Куомо-сексуален “ - словесна форма на болна фенска респект към „ губернатора на Америка “. Активисти, политици и публицисти се идентифицираха като „ куомо-сексуални “. Започна всеобщата продажба на тениски и други продукти с този бързо навлизащ в поп и политическата просвета израз.

Информациите, че точно негови управнически решения са довели до всеобща гибел на инфектирани възрастни хора в старешки домове из целия щат Ню Йорк бяха пренебрегнати. Той даже написа книга за сполучливо водачество по време на рецесия точно след скандалните смъртни случаи.

Като черешка на отровната торта Андрю Куомо получи невиждана специфична премия „ Еми “ за своите живи включвания по време на рецесията. По предписание настоящи политици не би трябвало да получават шоубизнес награди за извършване на работа . Все отново това са оценки за най-хубаво осъществяване, преобразяване, игра, влизане в облик, изговаряне на реплики.

Но индивидът си взе статуетката. Един тип самопризнание, че всичко е спектакъл . Но спектакъл на парадокса. Защото кой да каже на Куомо, че месеци след този тв успех той ще би трябвало да връща премията. И да се маха от постройката.

Как пристигна падението? По време на пандемията, медийната нервност и приближаването към предизборната акция Куомо бе комфортен инструмент на демократите и целия алианс против Тръмп . Той се спрягаше за евентуален кандидат-президент. Всички обичаха Куомо. Както споделя Тъкър Карлсън: „ Той стартира да се изживява като облик от „ Кръстникът “.

Но една от поуките на мафиотските шедьоври на Франсис Копола и Марио Пузо е за падението след възхода. В последна сметка Куомо стана непотребен на Демократическата партия и медиите. Джо Байдън стана президент, с вице Камала Харис. Ролята на Куомо в грандиозния сюжет фрапантно се смали. И от воин, той трябваше да стане изверг .

Вече президент на Съединени американски щати, Байдън, който го беше нарекъл другар и го давал като образец за водачество, изиска неговата оставка. Причината – отчет от 150 страници, в който голям брой дами се оплакват от полов тормоз и недопустимо държание от страна на Куомо в ролята му на техен началник и губернатор на Ню Йорк. Карал някои от тях да му сядат в скута. Доминирал и създавал некомфортна атмосфера. Меко казано противоречив отчет, в случай че премахнем половата параноия и суматоха.

 Протест против Куомо в Ню Йорк Снимка: ЕПА/БГНЕС

Но по-добре да ти забият нож в гърба като перверзник, в сравнение с като палач на хиляди възрастни хора в старешки домове . Беше му пристигнало времето. Първите публични обвинявания са постъпили незабавно след изборите. Чуден тайминг. Докладът е на генералния прокурор на щата Летиша Джеймс, която сама има изявени упоритости да заеме мястото на Куомо като губернатор на Ню Йорк. Форма на дворцов прелом в епохата на МиТуу .

Тук е време да напомним, че Куомо е третият подред губернатор на щата, който напуща скандално и срамно. Самият той е бил в ролята на щатски прокурор, който играе основна роля в свалянето на предходния губернатор Елиът Спицър. И ето, че сегашният прокурор, с упоритости за губернатор, Летиша Джеймс, пуска отчет, с който завършва кариерата на Куомо. Каква последователност, какъв кървясъл политически кръговрат. Важно е да се каже, че всички тези лица са от Демократическата партия и са играли като тим в предишното.

Да прибавим и ролята на медиите. Брат на Андрю Куомо е Крис Куомо – звезда на CNN, водещ, подигран с прякора Фредо Куомо като отпратка към слабия брат изменник в „ Кръстникът 2 “.

По време на целия секс скандал водещият се правеше, че такова нещо няма. При приключен факт направи тъпо и гузно изказване, в което съумя да каже, че е е съветвал брат си, само че не е бил консултант. Фарс.

Сега либералите се отхвърлят от „ куомо-сексуализма “ и се чудят какво да вършат с блузките и статусите си . Някои го играят по този начин все едно нищо не е било. До идващия път. Запомнете името Летиша Джеймс. „ Кръстникът “ Куомо ще бъде прелестен спомен на фона на това, което идва. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР