Американската лекарка Ребека Робинс, която изучава съня, описва опасностите от

...
Американската лекарка Ребека Робинс, която изучава съня, описва опасностите от
Коментари Харесай

Недоспиването води до слабоумие

 Американската лекарка Ребека Робинс, която учи съня, разказва заплахите от недоспиването - съгласно нея денем мозъкът създава отрови, чието струпване е обвързвано със загуба на когнитивните качества, оповестява Монитор. 

Токсините се следят и при заболяването на Алцхаймер и деменция (слабоумие). " Когато спим, мозъкът освен стопира да ги секретира, само че също по този начин създава мозъчна течност, която всъщност я отмива и отстранява насъбраните отрови “, изяснява тя.

Робинс добавя, че недоспиването може да повлияе отрицателно на имунитета и удвоява риска от простуда или грип, забавя производството на антитела след имунизации.

За да се усъвършенства качеството на съня, експерката поучава всеки ден да се ляга и става едновременно. Продължителността на съня би трябвало да бъде осем часа, само че е по-добре да си лягате половин час по-рано, с цел да имате време да се отпуснете и да заспите. За тези, които се разсънват измежду нощ, Робинс предлага да не включват телефона, а да станат от леглото, да седят на стол или на пода и да медитират. В този случай сънят ще се върне по-бързо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР