Американската космическа агенция НАСА ще продължи сътрудничеството с Русия за

...
Американската космическа агенция НАСА ще продължи сътрудничеството с Русия за
Коментари Харесай

НАСА ще си сътрудничи с Русия за Международната космическа станция

Американската галактическа организация НАСА ще продължи съдействието с Русия за Международната галактическа станция (МКС), без значение от съветското навлизане в Украйна и глобите , наложени в отговор на това от Съединени американски щати на Русия, заяви ДПА.

"Работим дружно от повече от 20 години и ще продължим да го вършим " , сподели Джоел Монталбано, управител на програмата МКС в НАСА. "Наясно сме какво се случва, само че ние сме в положение да продължим да вършим работата си. Нищо не се е трансформирало през последните три седмици ", сподели той.

Сътрудничеството е в основата на плана МКС.

Russia will not leave NASA Astronaut Mark Vande Hei behind on the International Space Station, according to Tass, the Russian state-run news outlet. NASA says it has a healthy relationship with Russian space officials.
— ABC7 Eyewitness News (@ABC7)
"Това не е развой, в който една група може да продължи без другата. Всички би трябвало да работим дружно, с цел да има триумф ".

Плановете за завръщане на Земята на американския астронавт Марк Ванде Хай и на съветските космонавти Антон Шкаплеров и Пьотър Дубов с съветска капсула "Союз " в края на месеца се придвижват към осъществяване, добави той.

"Мога да ви кажа сигурно, че Марк се връща вкъщи със "Союз " . Във връзка сме с съветските си сътрудници...те потвърдиха, че ще приберат целия екипаж вкъщи ".

Руската галактическа корпорация Роскосмос към този момент удостовери връщането на екипажа и означи, че в никакъв случай не е давала аргументи някой да се съмнява в надеждността й. От Роскосмос означиха също, че поддържането на естествената работа на МКС е водещ приоритет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР