Американската космическа агенция НАСА съобщи за огромен астероид, с името

...
Американската космическа агенция НАСА съобщи за огромен астероид, с името
Коментари Харесай

НАСА: Астероид с мощност на 50-мегатонна бомба може да удари Земята по 62 маршрута

Американската галактическа организация НАСА заяви за голям метеорит, с името 2018 LF16 и ширина от над 200 метра, който има евентуалната мощ колкото на 50-мегатонна нуклеарна бомба. От организацията предизвестиха, че голямото галактическо тяло има 62 евентуални траектории, по които може да се блъсне в земята. Астероидът може да поеме по един от тях през идните 100 години, написа в. "Дейли Стар ".

Първата му опция да направи това ще бъде единствено след няколко години - на 8 август 2023 година. Другите дати за евентуални конфликт със Земята също са в близкото бъдеще - 3 август 2024 и 1 август 2025. В момента метеоритът лети в галактическото пространство със скорост от над 33,844 благи в час.

При това безапелационна гаранция, че метеоритът ще се сблъска със Земята няма. Всъщност, от НАСА правят оценка шанса за конфликт на едно на 30 милиона. Това е 99.9999967% късмет, че небесното тяло ще се удари в Земята. Също по този начин, шансът на тъкмо този метеорит да удари Земята се прави оценка на "нула " по Скалата на Торино. Това значи, че опцията за конфликт със земята не съществува.

Въпреки това, американската галактическа организация ще продължи да следи метеорита.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР