Американската компания Zoom Video Communications, която предлага дистанционни видеоконференции, купува

...
Американската компания Zoom Video Communications, която предлага дистанционни видеоконференции, купува
Коментари Харесай

Zoom купува за близо 15 млрд. долара компания за облачни услуги

Американската компания Zoom Video Communications, която предлага отдалечени видеоконференции, купува разработчика на облачни услуги Five9 Inc за 14,7 милиарда $, предава РИА Новости.

Сделката ще бъде платена с акции. Споразумението планува акционерите на Five9 да получат 0,5533 елементарни акции на Zoom Video Communications за всяка своя акция. Бордовете на шефовете на двете компании към този момент утвърдиха договорката, която се чака да бъде приключена през първото полугодие на 2022 година

" Тази договорка ще помогне за разширението на Zoom измежду корпоративните клиенти и ще форсира техния дълготраен напредък за сметка на разширение на пазара на прът центрове ", се показва в известието на Zoom.

Компанията Zoom е учредена през 2011 година Нейната известност внезапно се усили на фона на пандемията от ковид и ограниченията на строга изолираност, въведени от редица страни. Приложението се употребява от милиони хора.

Компанията Five9 учредена през 2001 година и е един от водачите в областта на виртуалните прът центрове. Централата ѝ се намира в Калифорния, общият щат е над 650 чиновници.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР