Американската компания Tesla направи първата копка за гигазавода си в

...
Американската компания Tesla направи първата копка за гигазавода си в
Коментари Харесай

Tesla вдига гигазавод в Шанхай

Американската компания Tesla направи първата копка за гигазавода си в Шанхай, където до края на годината ще стартира да създава електрическите автомобили Model 3. Това заяви основният изпълнителен шеф Илон Мъск.

Заводът за 2 милиарда $, чието строителство се разисква от дълго време, е забележителен залог за американския производител. Компанията се стреми да ускори наличието си на най-големия международен пазар за коли, където е изправена пред засилващата се конкуренция на локални производители, а продажбите понесоха удар от нарасналите мита върху американския импорт.

Компанията сега продава в Китай коли, създадени в Съединени американски щати. Тя ще стартира строителството на първия си цех там на фона на прогнозите, че тази година китайският авто пазар ще се свие за пръв път от десетилетия, въпреки продажбите на коли, задвижвани с нов вид сила, да остават мощни.

Китай подвигна митата за импорт на коли от Съединени американски щати до 40 % през юли, само че при започване на тази година ги намали до 15 % като част от примирието в комерсиалната война. По-ниските мита ще бъдат в действие до края на март според от американско-китайските търговски договаряния.

Завод на Tesla в Китай ще помогне на производителя да намали цените си и да се конкурира по-успешно с новото потомство китайски противници, като Nio, Byton и XPeng.

" Достъпните коли би трябвало да се създават на същия континент, където са клиентите ", съобщи Мъск за това, че ще се подвига цех.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР