Американската компания Doroni Aerospace изпита пилотиран двуместен летящ автомобил с

...
Американската компания Doroni Aerospace изпита пилотиран двуместен летящ автомобил с
Коментари Харесай

В САЩ тестваха успешно летящ автомобил

Американската компания Doroni Aerospace изпита пилотиран двуместен летящ автомобил с отвесно политане и кацане (eVTOL). Компанията твърди, че това е първото сполучливо изстрелване на подобен автомобил в Съединени американски щати.

За разлика от моделите, разработвани от други компании, които освен ще летят, само че и ще се движат по пътищата, устройството на Doroni Aerospace е предопределено единствено за напредване по въздуха. То разполага с осем електрически мотора, задвижващи главните лопатки на витлото, и два мотора, които избутват витлата откъм гърба. Според ръководителя на компанията, Дорон Мердингер, тяхното устройство може да докара до гражданска война в превоза.

Електрическото транспортно средство ще може да прелети 100 км със скорост до 160 км/ч без презареждане. Doroni Aerospace ще сертифицира летящия автомобил като " леко спортно летящо транспортно средство ", тъй че за ръководството му няма да е нужен лиценз за водач. Компанията чака да пусне устройството на пазара още през 2024 година Летящият автомобил ще коства 195 000 $.

В Съединени американски щати има и други стартъпи, които създават eVTOL (например Ryse и BlackFly), само че те са фокусирани върху едноместни коли. Израелският стартъп Air създава двуместна версия на eVTOL, само че възнамерява да стартира пилотирани проби по-късно тази година.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР