Американската киностудия Disney обяви, че ще изплати на своите сътрудници,

...
Американската киностудия Disney обяви, че ще изплати на своите сътрудници,
Коментари Харесай

Служителите на Disney доволни от Тръмп

Американската киностудия Disney разгласи, че ще изплати на своите сътрудници, които не заемат управителни длъжности, по 1000 USD бонус. Решението компанията е подхванала по отношение на въведените неотдавна данъчни промени, които значително намалиха данъчното задължение на бизнеса. Подобен бонус ще получат над 125 000 чиновници.

Също по този начин компанията ще влага 50 млн. USD в стратегия за образование на личния състав. В нея ще попаднат към 88 000 от чиновниците.

Disney не е първата американска компания, която афишира, че ще изплати
бонуси на своите чиновници. Други корпорации, които са удовлетворени от промяната на Тръмп и ще дадат в допълнение пари на чиновниците си са телекомуникационната AT&T, авиопроизводителят Boeing, самолетните компании American Airlines и Southwest Airlines, автомобилният колос Fiat Chrysler, веригата кафенета Starbucks и производителят на смарт телефони Apple.

На 22 декември 2017 година президентът на Съединени американски щати подписа закон за въвеждането на редица промени в данъчния кодекс. Това са най-големите промени в региона за последните 30 години. Преди да бъдат въведени данъчната ставка беше 35%, което по мнението на редица републиканци правеше американските компании неконкурентоспособни на международния пазар. От началото на 2018-а тя падна на 21%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР