Американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която управлява активи за близо

...
Американската инвестиционна банка Morgan Stanley, която управлява активи за близо
Коментари Харесай

Morgan Stanley очаква сериозно поскъпване на акциите на Tesla

Американската капиталова банка Morgan Stanley, която ръководи активи за близо 900 милиарда $, увеличи прогнозата си за цената на акциите на Tesla на 810 $ от 540 $, предаде MarketWatch, като цитира водещият анализатор на институцията Адам Джонас.

„ Според нас Tesla към момента е най-добре позиционираната компания в бранша и на електрическите коли, и на самостоятелните коли, поради своя огромен човешки капитал, достъп до финансиране и достижения в развиването на нови технологии. Освен това тя няма никакво завещание и тежести от коли, които генерират въглероден отпечатък, което е огромна тежест за всички обичайни автомобилни производители. Затова имаме вяра, че компанията може внезапно да усили своите доходи “, изясни Джонас.

В същото време обаче анализаторът на една от най—големите английски банка Barcleys Брайън Джонсън разгласи, че тяхната прогноза за цената на акциите на Tesla е 230 $. Основното безпокойство за тях е голямата разлика между  пазарната капитализация и годишните доходи, които компанията има. В момента оценката на акциите е 1500 пъти повече, в сравнение с са годишните доходи на производителят на коли.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР