Американската инвестиционна банка JP Morgan Chase ще иска от служителите

...
Американската инвестиционна банка JP Morgan Chase ще иска от служителите
Коментари Харесай

Задължават служителите на JP Morgan да докладват дали са ваксинирани

Американската капиталова банка JP Morgan Chase ще желае от чиновниците си да рапортуват дали са имунизирани против COVID-19 във вътрешен уеб портал. Тези, които са имунизирани с две дози ще получат позволение да работят без маски в офисите на банката. Възможно е да бъде оставена алтернатива, служащите да не разкриват дали са минали или не през имунизация, само че все пак управлението на банката се надява колкото се може по-малко чиновници да изберат тази опция, предава BBC.

Политиката цели да увери банкерите, които се завръщат в офисите, че ситуацията е безвредна.

Джейми Даймън, изпълнителният шеф на най-голямата банка в Съединени американски щати, неотдавна разгласи, че желае чиновниците назад в офиса от месец юли.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Туристическите обекти, в които личният състав е имунизиран, ще б...

Новата политика ще помогне на банката да планува нужната обществена отдалеченост в офисите, откакто чиновниците се завърнат на работа.

Заповедта няма да бъде ориентирана към чиновниците в Европа, а единствено за тези в Съединени американски щати, защото европейските правила за дискретност на персоналната информация не позволяват на работодателите да изискват информация за здравния статус на служащите.

Ходът на JP Morgan идва откакто съперниците от Morgan Stanley бяха даже още по-строги, непосредствено забранявайки влизането в офисите в Ню Йорк на хора, които не са имунизирани.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Най-малко девет души са станали милиардери откогато стартира пандемията, с помощта на облагите, ко...

Новата политика на Morgan Stanley влиза в действие от идващия месец.

„ Започвайки от 12 юли, всички чиновници, работната мощ от контингента, клиентите и посетителите ще подлежат на условието да удостоверят дали са изцяло имунизирани с цел да имат достъп до постройките на Morgan Stanley в Ню Йорк и Уенчестер”, сочи вътрешна записка, отразена от Financial Times.

Междувременно, банкетите на Goldman Sachs са били инструктирани да рапортуват дали са имунизирани преди завръщането си в офисите по-рано през този месец.

Въпреки, че инструкцията към чиновниците на Goldman Sachs приканва за имунизация, въпреки всичко банката показва, че имунизацията е персонален избор.

През предходната седмица английското държавно управление също разгласи, че имунизацията е наложителна за личния състав на домовете за обществени грижи в Англия.

Министърът на опазването на здравето на Англия Мат Ханкок уточни, че това е „ сензитивна и рационална стъпка”, добавяйки, че предстоят съвещания за разширение на мярката за цялата здравна система на страната.

Адвокати по трудово право от адвокатската фирма Pinsent Masons разясняват пред BBC, че наложителното имунизиране може да се преглежда като „ рационална инструкция”, когато приказваме за обществени грижи, защото отвод от имунизация може да сложи уязвимите лица в риск.

„ Работодателите в други браншове вероятно не разполагат със същата мощна аргументация да инструктират личния състав да се имунизира, по този начин е да вземем за пример при професионалните услуги, където бе показано, че могат да се правят дейно от вкъщи”, споделя те.

Адвокатите показват, че третирането на хората по друг метод според дали са имунизирани или не, може вероятно да докара до обвинявания в дискриминация.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР