Американската инвестиционна банка Goldman Sachs заяви, че очаква Федералният резерв

...
Американската инвестиционна банка Goldman Sachs заяви, че очаква Федералният резерв
Коментари Харесай

Goldman Sachs очаква още три увеличения на лихвите в САЩ

Американската капиталова банка Goldman Sachs съобщи, че чака Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи лихвените проценти още три пъти тази година с по четвърт процентен пункт. Финансовата институция се базира на данните от тази седмица, които демонстрират към момента устойчива инфлация, само че и резистентност на пазара на труда, написа Reuters.

Цените на производител се форсираха през януари с най-големия ритъм от седем месеца, съгласно данни от четвъртък, а отчет на Министерството на труда сподели, че броят на американците, подаващи нови молби за компенсации за безработица, ненадейно е намалял предходната седмица.

В светлината на новините за по-силен напредък и по-стабилна инфлация, ние предвиждаме покачване на лихвения % с 25 базисни пункта през юни и пиков лихвен % от 5.25 – 5.5% “, споделиха икономисти, водени от Ян Хациус, в записка от четвъртък.

Междувременно паричните пазари сега ценообразуват последна ставка от 5.3% до юли.

След последните данни за Съединени американски щати, швейцарската капиталова банка UBS съобщи, че чака Фед да увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта на срещите си през март и май, което може да остави лихвения % на фондовете в диапазона 5 – 5.25%.

След това чакаме FOMC (Федералният комитет за отворения пазар) да се обърне и да стартира да понижава лихвените проценти на съвещанието си през септември “, написа UBS в потребителска записка.

J.P.Morgan, преди последните данни за Съединени американски щати, предвижда последна ставка от 5.1% до края на юни, до момента в който BofA Global Research го предвижда в диапазона от 5 – 5.25% до края на годината.

BofA също чака две покачвания на лихвените проценти от по 25 базисни пункта.

Повечето икономисти, интервюирани от Reuters преди последните данни, споделиха, че чакат Фед да увеличи лихвите най-малко още два пъти през идващите месеци, с риск те да се покачат, макар че никой от тях не чака понижаване на лихвите тази година.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР