Американската филмова академия обяви, че преразглежда кампанията за тазгодишните награди

...
Американската филмова академия обяви, че преразглежда кампанията за тазгодишните награди
Коментари Харесай

Преразглеждат номинациите за „Оскар” заради Андреа Райзбъро

Американската кино академия разгласи, че преразглежда акцията за тазгодишните награди  за премиите, откакто медиен репортаж провокира въпроси към изненадващата номинацията на английската актриса Андреа Райзбъро.

Райзбъро беше номинирана за най-хубава актриса за ролята на самотна майка алкохоличка в малко известния филм " За Лесли ", което бе изненада за експертите по премиите.  Райзбъро е номинирана дружно с Кейт Бланшет за " Тар ", Ана де Армас за " Блондинка ", Мишел Уилямс за " Семейство Фейбълман " и Мишел Йео за " Всичко на всички места едновременно ".

Нейната номинация се оказа изненадваща за експертите, защото името й не присъстваше след номинациите на Гилдията на актьорите, нито на " Златните глобуси ".

Според публикация в    неочакваната номинация е повдигнала въпроси дали нападателната акция в интерес на Райзбъро не е нарушила разпоредбите за лобиране, избрани от Академията за кино изкуство и просвета.

В петък академията излезе с изказване, съгласно което организацията " прави обзор на процедурите за осъществяване на акцията към тазгодишните номинации, с цел да се увери, че не са нарушени никакви насоки ", само че в него не се оповестява категорично името на актрисата.

От изказването излиза наяве още, че преразглеждането цели " да осведоми дали са нужни промени в насоките в новата епоха на обществените медии и цифровата връзка ".

Очакваме решението да бъде оповестено на следващия ден /31 януари/ като има  възможност номинацията да бъде анулирана.

 
               

Според публикацията в брачната половинка на режисьора на кино лентата " За Лесли " - актрисата Мери Маккормак, и нейни другари са изпратили призивни мейли и са се свързали с членове на актьорската колегия на Академията  с молба да се застъпят за драмата и да създадат изявления възхваляващи осъществяването на Райзбъро. Така десетки звезди " са предали своите позитивни мнения и са помогнали актрисата да получи номинация ".

Представителите на Маккормак и Райзбъро към този момент се въздържат от коментар.
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР