Американската енергомрежа преживява „безпрецедентна суматоха и предизвикателство“, заради загубата на

...
Американската енергомрежа преживява „безпрецедентна суматоха и предизвикателство“, заради загубата на
Коментари Харесай

NEI: Загубата на атомни мощности внася „безпрецедентна суматоха“ в американската енергийна мрежа


Американската енергомрежа претърпява „ невиждана блъсканица и предизвикателство “, поради загубата на хиляди мегавати безвъглеродна електрическа енергия от АЕЦ. Това съобщи президентът на Института за атомна сила (NEI) Мария Корсник.

Според известие от 28 март 2018 година основаната в щата Охайо компания FirstEnergy възнамерява да затвори четири атомни реактора в АЕЦ „ Пери, АЕЦ „ Дейвис-Бес “ и АЕЦ „ Бийвър вали “. Корсник съобщи, че загубата на тези три централи ще заплаши устойчивостта на енергомрежата. Тя предизвести, че затварянето на атомни централи ще увеличи цените на електрическата енергия и ще заплаши задачите за понижаване на въглеродните излъчвания, заяви nucnet.org.

През последните 5 години в Съединени американски щати 18 атомни реактора или са затворени, или е обявено за тяхното авансово прекъсване, оповестиха от NEI. Миналата седмица FirstEnergy съобщи, че ще закрие централите си в Охайо и Пенсилвания през идващите три години, в случай че не получи някакви щатски или федерални облекчения.

С общия си генериращ потенциал от повече от 4000 мегавата от четирите реактора, тези три АЕЦ обезпечават работа на 2300 души и внасят повече от 540 милиона $ локални налози, обявиха от NEI.

Операторите на американските АЕЦ и централи на въглища в последните години се сблъскват с компликации поради ниските цени на природния газ. Миналата година министърът на енергетиката Рик Пери предложи проект за субсидиране на въглищните и атомните съоръжения, с цел да могат да бъдат обезпечени 24-часови базови мощности.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР