Американската Boeing твърдо се задържаше на лидерската позиция като най-големият

...
Американската Boeing твърдо се задържаше на лидерската позиция като най-големият
Коментари Харесай

Airbus иска да изпревари Boeing и за първи път от близо десетилетие да стане №1 в индустрията

Американската Boeing твърдо се задържаше на лидерската позиция като най-големият производител в авиоиндустрията и не позволяваше на главния си съперник - европейската Airbus, да го изпревари. Изглежда обаче това е напът да се промени, написа CNN Business.

През първите шест месеца на годината европейската компания е доставила 150 самолета повече от Boeing. Иначе казано Airbus е направила 389 доставки против 239 за американския производител, демонстрират данни, оповестени през тази седмица.

Това е значим триумф за европейската компания, защото надпреварата сред двата водача в промишлеността постоянно е било много оспорвано. През предходната година, да вземем за пример, Boeing съумя да продаде 806 самолета против едвам 6 по-малко за Airbus.

2015 година беше единствената през последното десетилетие, през която разликата сред двете компании беше доста огромна - цели 100 доставки повече.

През тази може да се чака също сериозна разлика, само че този път в интерес на европейската марка. Boeing мина през много тежки шест месеца откакто най-търсеният ѝ модел 737 Max към момента е отвън придвижване. Доставки от него не са осъществявани от март насам вследствие на двете съдбовни произшествия в Етиопия и Индонезия.

Конкретно доставките са доста значима статистика за представянето на фирмите в авиоиндустрията. Инвеститорите ги възприемат като доста значим фактор за триумфа на фирмите.

Това е по този начин, тъй като производителите получават дребна част от заплащанията за дадена поръчка преди самата доставка. А това значи, че техните доходи и облаги зависят значително от доставките.

Добрата вест и за двете компании е, че търсенето на пазара пораства. Сега обаче въпросът е по какъв начин ще завършат двата най-големи съперника годината.

През 2011 година Airbus за последно съумява да изпревари Boeing с 536 продадени самолета против 477 такива. А за американският производител от основно значение остават приземените 737 Max. Защото в случай че те още веднъж се върнат в " небето ", това значи, че компанията ще успее да навакса с продажбите и доставките на най-търсения си модел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР