Американската биотехнологична компания Модерна съобщи, че модифицирана версия на ваксината

...
Американската биотехнологична компания Модерна съобщи, че модифицирана версия на ваксината
Коментари Харесай

Модерна срещу южноафриканския вариант на коронавируса - готова за клинични изпитвания

Американската биотехнологична компания " Модерна " заяви, че модифицирана версия на имунизацията ѝ, създадена особено против южноафриканския вид на ковид, е подготвена за тестване върху хора при клинични изпитвания, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Модерна " изпрати на американските Национални институти по опазване на здравето дози от своята специфична кандидат-ваксина против разновидността, открит първо в Южна Африка, за клинично проучване, уточни в официално съобщение компанията.

" В битката си против COVID-19 ние би трябвало да сме бдителни и да действаме изпреварващо във връзка с зараждащите новите разновидности на SARS-CoV-2 ", сподели основният изпълнителен шеф на " Модерна " Стефан Бансел.

Компанията се ангажира да направи толкоз модификации на имунизацията си, колкото са нужни, до момента в който пандемията бъде сложена под надзор, добави той.

Американската организация по медикаментите заяви в понеделник, че няма да се постанова производителите да минават през цялата дълга процедура по издаване на позволение за към този момент утвърдени ваксини при положение на модифицирането им за битка с новите разновидности на ковид, което се чака да редуцира доста процеса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР