Американската автомобилна асоциация (American Automobile Association, AAA) се обяви срещу

...
Американската автомобилна асоциация (American Automobile Association, AAA) се обяви срещу
Коментари Харесай

10 км/ч над ограничението на скоростта може да убие всички в колата

Американската автомобилна асоциация (American Automobile Association, AAA) се разгласи против решението на управляващите в разнообразни страни, които усилват оптимално допустимата скорост по пътищата. Според специалистите, това е рисково решение и води до повече починали и ранени на пътя.
В рамките на проучване, в което са взели участие още организацията Humanetics и Застрахователният институт за сигурност на придвижването, бяха разрушени три кросоувъра Honda CR-V, създадени през 2010 година. Моделът е определен, тъй като при излизането си на пазара получава най-високи оценки на краш-тестове. Освен това, той подхожда на междинната възраст на колите в Съединени американски щати – 11,8 години.
 Институтът за пътна сигурност желае изцяло ново законодателство поради систематични извършители Институтът за пътна сигурност желае изцяло ново законодателство поради систематични извършители
Направените оферти от страна на Министерство на вътрешните работи и ДАБДП за смяна на административно-наказателната процедура в ЗДвП са невиждани, само че глух...
Изпитанията са извършени със скорост 64, 80 и 90 км/ч. При покачване на скоростта откривателите откриват по-големи структурни увреждания както по каросерията на автомобила, по този начин и по манекена, който играе ролята на водача и в това надали има нещо изненадващо.
При скорост 64 км/ч деформацията на салона на тестваната машина са минимални, само че при 80 км/ч се регистрират съществени увреждания от страната на лидера, на приборния панел и в региона на краката. Увеличението на скоростта с още 10 км/ч води до това, че салонът безусловно е надробен, а сензорите по манекена регистрират спомагателни увреждания по лицето, които водят до тежки увреждания по мозъка.
Според президента на IIHS – доктор Дейвид Харки, актуалните коли са по-безопасни от всеки път, само че никой не е измислил, по какъв начин да бъдат нарушени законите на физиката. И колкото по-бързо се движи автомобилът, толкоз по- малко евентуално е да доближи безвредна скорост или пък да спре (ако има такава възможност) преди конфликта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР