Американската армия заяви, че може да забави изтеглянето си от

...
Американската армия заяви, че може да забави изтеглянето си от
Коментари Харесай

Америка може да забави изтеглянето на войските от Афганистан

Американската войска съобщи, че може да забави изтеглянето си от Афганистан в светлината на разрастналата се атака на талибаните, съобщи Би Би Си. Говорителят на Пентагона Джон Кърби сподели, че крайният период за цялостното отдръпване до 11 септември към момента е налице, само че темпото може да се промени. 

В Афганистан обаче сега се следи възходящо принуждение от страна на талибаните. " Ситуацията в Афганистан се трансформира, защото талибаните не престават да правят офанзиви и да нахлуват в регионалните центрове``, сподели представителят на Пентагона. ``Всеки ден следим каква е обстановката на място, какви благоприятни условия имаме, какви спомагателни запаси са ни нужни, с цел да излезем от Афганистан и с какви темпове. Всички решения се вършат в действително време``, изясни Кърби.

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Афганистан Дебора Лайънс съобщи, че талибаните са завладяли повече от 50 от 370-те области на страната от м. май насам. Днес терористичната организация превзе и основния граничен пункт на Афганистан с Таджикистан, оповестиха представители на властта.

Град Кундуз е от стратегическо значение и за малко пада в ръцете на бунтовниците през 2015 година и по-късно още веднъж година по-късно, преди да бъде върнат от подкрепяните от НАТО държавни сили. Местните медии оповестяват, че талибаните също са иззели огромни количества военна техника и са умъртвили, ранили или заловили десетки бойци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР