Американската армия състави специален регистър за особено опасни за техниката

...
Американската армия състави специален регистър за особено опасни за техниката
Коментари Харесай

Военните изясниха кои са най-опасните птици

Американската войска сформира специфичен указател за изключително рискови за техниката птици, които са способни да извадят от строя изтребител и да осакатят водача.

Само за шест години американските военновъздушни сили трябвало да проверяват повече от 5 000 случая, свързани с повреди на скъпоструваща авиационна техника, оповестява Defense News. От 2011 година до 2017 година общите вреди от дейностите на враждебните птици възлизат на повече от 182 млн. $. В тези индикатори американските военновъздушни сили слагат освен средствата за ремонт на самолети и хеликоптери, само че и разноските за модернизиране на системата за отбрана на летищата от птици.

Най-враждебните и скъпи от позиция на елиминирането на последствията за американските Военновъздушни сили са канадските казуари - огромни птици от фамилията на патиците, чието тегло може да доближи седем кг. В продължение на шест години казуарите предизвикаха вреди на оборудването за 93,8 милиона $, както и нараниха най-малко 10 водачи.

Втори по заплаха за американските Военновъздушни сили са урубу - птици от семейство грифови, чиито възрастни могат да тежат до два кг и половина. За да се отстраняват вредите, породени от тези птици, американските военновъздушни сили са похарчили най-малко 75 милиона $.

Заслужено трето място в активността за заличаване на авиационно съоръжение заемат късоклюнестите гъски - водолюбиви птици от фамилията на патици. Големите екземпляри с телесно тегло до три кг и половина предизвикаха вреди на обща стойност 43 милиона $.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР