Американецът Макензи МакДоналд детронира миналогодишния шампион и водач в схемата

...
Американецът Макензи МакДоналд детронира миналогодишния шампион и водач в схемата
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Не мога да ви излъжа, че животът е фантастичен

Американецът Макензи МакДоналд детронира миналогодишния първенец и лидер в схемата Рафаел Надал във втория кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. МакДоналд се възползва от физически проблем на 36-годишния си противник и завоюва с 6:4, 6:4, 7:5 по-късно повече от два часа и половина игра.

След края на дуела испанецът очевидно бе смутен от случилото се и показа, че е доста отчаян от отпадането си.

„ Можете да си визиите какъв брой съм отчаян. Не беше добър миг да се случи нещо сходно, само че в последна сметка, би трябвало да продължа да се боря. Понякога е разочароващо, мъчно е да се одобри, от време на време се чувстваш пъклен изтощен от всички тези травми. Не мога да дойда тук и да ви излъжа, че животът е приказен и аз съм положително надъхан. Не и в този момент, на следващия ден е нов ден. Но в този момент е тежък миг и би трябвало да приема това. Не мога да кажа, че не съм унищожен душевен “, съобщи Надал.

Испанският тенисист получи травма в бедрото във втория сет и съвсем не можеше да се движи, само че все пак довърши мача и загуби в три сета.

„ В последните два дни изпитвах болежка, само че доста по-леко от през днешния ден. Не знам какъв е казусът - дали е в мускула, дали е в ставата, дали е в хрущяла. Имам остарели проблеми с бедрото, в този момент не мога да се движа, само че до момента в който не направя проучвания, няма по какъв начин да знам какъв брой е съществено. Уморен съм да приказвам за това. Загубих мача, пробвах се до края. Не знам дали щях да печеля мача, в случай че бях в положително положение, само че щях да имам по-добри шансове. Опитах, само че беше невероятно “, сподели още Надал на конференцията след дуела.

„ През цялото време обмислях да се откажа, само че се пробвах да продължа да играя, без да утежнявам травмата. Не можех да блъскам бекхенд и да търча, само че желаех да довърша мача. Не съм питал лекаря или тима си, мога самичък да взема решение. Не желаех да се отхвърлям като настоящ първенец. Така е по-добре, изгубих, пробвах най-хубавото от себе си до края, приветствам противника, по този начин е в спорта, това е есенцията на спорта. Трудно е, само че дано забележим, нека не е тежка травма, въпреки всичко имах три положителни седмици на тренировки. Надявам се, че няма да съм отвън корта дълго време “, съобщи Рафа.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР