Американец се завръща от Космоса с руска ракета . Американският

...
Американец се завръща от Космоса с руска ракета . Американският
Коментари Харесай

Американец се завръща от Космоса с руска ракета

Американец се завръща от Космоса с съветска ракета . Американският астронавт Марк Ванде Хей, който е в Космоса от 355 дни, се страхувал, че неговият съветски превоз може да го изостави на Международната галактическа станция. Причината – засиленото напрежение сред Съединени американски щати и Русия поради войната в Украйна.

Русия обаче удостовери, че астронавтът ще пътува на борда на съветска капсула до Казахстан.

Американецът и още двама съветски космонавти ще бъдат върнати на Земята.

Астронавтите са наясно какво се случва в света, само че към момента работят като екип.

„ Мога да ви кажа сигурно, че Марк се прибира вкъщи… Ние поддържаме връзка с нашите съветски сътрудници. Няма никаква неизясненост “, споделя Джоел Монталбано, програмен управител на Международната галактическа станция (ISS) на НАСА

Съгласно интернационалното галактическо право, астронавтите от всички народи би трябвало да „ обезпечат цялата допустима помощ “ на други астронавти, когато е належащо, „ в това число спешно кацане в непозната страна или в морето “.

Съединени американски щати дават отговор за зареждането и поддържането на живота на борда на МКС, а Русия управлява техническата поддръжка и задвижването.

Всичко това продължава да действа към този момент 20 години и нищо не се е трансформирало през последните месеци, твърди Монталбано. Контролните центрове работят сполучливо, безупречно и безпроблемно.

55-годишният Марк Ванде Хей сложи нов връх в Съединени американски щати за най-вече време, прекарано в космоса.

Източник: Военновъздушни сили

 

 

 

 

Американец се завръща от Космоса с съветска ракета

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР