Amazon ще обучава гласовия си асистент Alexa как да разбира

...
Amazon ще обучава гласовия си асистент Alexa как да разбира
Коментари Харесай

Amazon ще учи Alexa да преценява кое умение е нужно на потребителя, дори той да не знае

Amazon ще образова гласовия си помощник Alexa по какъв начин да схваща кое негово умеене дава отговор най-вече на потребностите на съответния консуматор, в случай че той не е сигурен в това. Компанията започва бета версия на функционалност, наречена CanFulfillIntentRequest, която ще разреши на разработчиците на умения за Alexa да рапортуват на колоса в електронната търговия н а какви въпроси могат да дават отговор техните творения и какви функционалности имат. По този метод, когато зададете неразбираем въпрос на Alexa без да визирате съответно гласово приложение, асистентът ще го прекара през всички благоприятни условия, до момента в който не откри най-адекватния вероятен отговор.

Прочетете още: Дигиталният асистент – история и бъдеще на гласовата технология

Ако да вземем за пример се обърнете към Alexa с въпрос “В коя планина времето е най-хубаво за разходки през днешния ден?”, асистентът ще употребява CanFulfillIntentRequest, с цел да се допита до вероятните приложения, свързани с тематиката, след което ще употребява модел за машинно образование, с цел да задейства най-подходящото за задачата умеене , без да се постанова да бъде викано с основна дума.

Пред VentureBeat, представител на компанията кометира, че новата функционалност ще взима поради разнообразни фактори, на база на които да дефинира кои тъкмо приложения да употребява, в това число тяхното равнище на ангажираност и оценка.

Това звучи като превъзходен и натурален метод да намерите най-хубавите гласови приложения, които да употребявате, когато нямате екран, изключително в случай че имате табиет да забравяте основните думи на другите умения. Засега обаче цялостните резултати на функционалността ще останат мистерия още дълго време, като се има поради, че одеве беше пусната бета нейната бета версия.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР