Amazon инвестира в британската компания за доставка на хранителни продукти

...
Amazon инвестира в британската компания за доставка на хранителни продукти
Коментари Харесай

Amazon инвестира в британската онлайн услуга за доставки Deliveroo

Amazon влага в английската компания за доставка на хранителни артикули Deliveroo, като се изправя против Uber Eats и други по-малки снабдители в ескалираща борба за доставка на храна за у дома, оповестява Ройтерс.

Новината, че най-големият онлайн търговец на дребно в света е взел дял в една от най-бързо разрастващите се софтуерни компании в Европа, удари акциите на противниците Just Eat, Takeaway.com и Delivery Hero.

Основател и изпълнителен шеф на Deliveroo Уил Шу сподели, че инвестицията ще даде опция на групата да разшири обсега си, да развие технологиите си и да се стреми към нововъведения, като стартирането на лични кухни, които могат да бъдат наети от заведенията за хранене, с цел да се задоволи търсенето.

От Deliveroo оповестяват, че Amazon е водещият вложител в компанията, който донесе 575 милиона $. Така общите вложения за компанията Deliveroo досега са в размер на 1,53 милиарда $. Нейните сегашни вложители са T. Rowe Price, Fidelity Management and Research Co и Greenoaks.

“Amazon е ентусиазъм персонално за мен, а и за компанията и чакаме с неспокойствие да работим с такава организация”, сподели Шу. Базирана в Лондон, Deliveroo употребява 60 000 велосипедисти, облечени в черни и сини якета, с цел да достави храна от над 80 000 ресторанта и заведения за хранене в 14 страни, в това число Франция, Германия, Хонг Конг, Сингапур и Кувейт. Във Англия компанията е съперник на Uber Eats и онлайн платформата Just Eat.

„ Впечатлени сме от метода на Deliveroo и тяхната безрезервност да дават на клиентите си все по-голям избор от превъзходни заведения за хранене, както и комфортни благоприятни условия за доставка “, споделя Дъг Гур, управител на Amazon UK Country. "Уил и екипът му са построили новаторска технология и услуга и ние сме разчувствани да забележим какво следва. "

Навлизането на Amazon в бизнеса провокира паники на по-малките съперници в бранша, като да вземем за пример Just Eat, чиито акции паднаха с 10% при започване на търговията, вследствие на страховете, че компанията ще бъде премазана в борбата сред двата онлайн колоса с световни упоритости и дълбоки джобове. Just Eat имаше пазарна капитализация от 4,6 милиарда паунда (5,9 милиарда Долара) преди спада на акциите през днешния ден.

Понастоящем Amazon продава храна във Англия посредством услугите Amazon Fresh, Amazon Pantry и Amazon Prime Now и се занимава с търговия на едро с колегата Morrisons. Но съгласно пазарните откриватели Kantar Worldpanel, пазарният му дял в Обединеното кралство е към момента по-малко от 1%.

Преди време компанията прави опит за бизнес на Острова, който обаче се провали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР