Аманда Анисимвоа напълно логично бе много щастлива след днешната си

...
Аманда Анисимвоа напълно логично бе много щастлива след днешната си
Коментари Харесай

Анисимова: Много съм щастлива, струва ми се нереално


Аманда Анисимвоа изцяло разумно бе доста щастлива след днешната си победа против Наоми Осака в трети кръг на Australian Open. Американката показа, че елиминирането на настоящата шампионка към момента ѝ се коства нереално и че мисълта за сходни мигове я стимулира по време на тренировките. Световната №60 разяснява взаимната работа с новия си треньор Дарън Кейхил, както и идния мач против Ашли Барти.

– Аманда, поздравления за успеха. Мачът беше доста оспорван. Какви страсти изпитваш сега?

– Искам просто да се насладя на момента. Изключително щастлива съм. Мачът в действителност беше необикновен и доста оспорван. Изпитвах напрежение, защото играех против Наоми за пръв път. Струва ми се нереално. Много съм щастлива от триумфа и е тъжно, че и не е допустимо и двете да спечелим, защото мисля, че тя е доста прелестно момиче и тези моменти са много сложни. В момента просто съм щастлива.

– Какво значи за теб да играеш против Наоми и да я победиш?

– Мисля, че тя е доста въодушевяващ състезател. Постигнатото от нея през последните няколко години е необикновено. Харесва ми какъв брой неподправена е тя. Наоми е страхотна и е един от най-свежите облици в тура. Много е занимателна и сладка и беше ужасно, че през днешния ден най-сетне получих опцията да играя против нея. Знаех, че би трябвало да дам всичко от себе си и да бъда допустимо най-агресивна. Не знам дали съумях да го направя, тъй като през множеството време усещах, че тя е по-агресивната от нас. Мисля, че сервисът ми е това, което ми оказа помощ най-вече през днешния ден.

– Ретурът ти беше доста добър във втория и третия сет. Как би коментирала тази част от играта си, защото изглеждаше, че това бе един от главните фактори за успеха ти през днешния ден?

– Честно казано, аз не мисля по този начин, само че благодаря (смее се). Не бях изключително удовлетворена от ретура си през днешния ден. Наоми има един от най-хубавите начални удари в тура и по тази причина през множеството време се пробвах просто да остана в разиграванията. В третия сет бяхме изцяло равностойни във връзка с сервиса и в тайбрека се стараех да бъда допустимо най-стабилна и да отбелязвам ударите ѝ. Мисля, че ретурът ми беше най-хубав в тайбрека. само че като цяло работих много върху този детайл от играта и цялата работа, която свърших по време на предсезонната подготовка, през днешния ден се отплати.

– Демонстрираш чудесна форма, откогато дойде в Австралия. Каква е повода пъкъл се чувстваш толкоз удобно тук?

– Много обичам да играя пред австралийските почитатели. Мисля, че са доста сладки. Много е занимателно да играя тук, защото атмосферата е доста сходна на тази на US Open. Последният шампионат беше доста добър за мен, само че беше много по-малък. Нямах самообладание да играя на Australian Open и да изляза на огромната сцена. Атмосферата е невероятна. Мисълта за тези моменти ме стимулира по време на тренировките. По време на тайбрека ме побиха тръпки. Чувството е необикновено и всички старания, които поставям, са тъкмо с тази цел.

– Спомена, че се възхищаваш на Наоми за това, че приказва намерено за проблемите с психологичното здраве. Фактът, че звезда от нейния сан приказва намерено за тези неща, прави ли обстановката по-лесна за останалите играчи?

– Да, сигурно. Хубаво е, че привличаме внимание върху този проблем и се борим против предразсъдъците. Смятам, че нашето потомство е много по-искрено в това отношение. Мисля, че е отлично да виждаме хора, които са минали през тежки интервали, да приказват намерено за това и да се пробват да поддържат останалите и да притеглят вниманието на обществото върху тези проблеми. Според мен това, че предоставяме на почитателите опцията да се почувстват близки до нас по още един метод, е отлично обръщение.

– Нещата, през които мина в последно време, вършат ли тази победа още по-ценна?

– Миналата година в действителност беше доста сложна за мен. Съмнявах се дали в миналото още веднъж ще стигна до мачове като този. Непрестанно се опасявах, че ще се контузя и в никакъв случай повече няма да мога да играя на шампионат от Големия шлем. Миналата година не беше добра и не бях удовлетворена от резултатите си. Много съм щастлива, че с екипа ми успяхме да проведем доста добра подготовка преди сезона в Маями. Благодарна съм, че имам такива страхотни хора към себе си. Без тях нищо от това нямаше да е допустимо и това демонстрира какъв брой е значимо с какви хора се обграждаш. Атмосферата в екипа доста ми оказа помощ да възвърна най-хубавото си равнище след тежката 2021 година

– С какво способства Дарън Кейхил за напредъка в играта ти и какви бяха неговите инструкции преди днешния мач?

– Той е ужасно попълнение към екипа ми, най-много през последните няколко седмици. Опитва се да ми оказва помощ да остана спокойна и съсредоточена, а преди днешния мач главната му цел бе да ме зареди с убеденост, да ме накара да имам вяра в себе си и да знам, че мога да победя. Дарън прави страхотна работа в това отношение. Той е страховит и ми оказва помощ доста. Днес беше с мен на загравката и още веднъж ми сподели, че би трябвало просто да бъда спокойна. На вчерашната подготовка сама се поставях напрегнат, защото желаех да върша всичко съвършено, само че в такива моменти той се намесва и просто ми споделя да се успокоя и да играя по метода, по който знам, че съм способна да го върша.

– В случай, че успееш да запазиш актуалната си форма, къде съгласно теб би могла да се намираш в ранглистата в края на сезона?

– За момента просто се любувам на играта и мисля само за идващия мач. Не мисля, че през днешния ден играх необикновено. Беше ми мъчно и бях много нервна, само че се надявам, че ще мога да надградя над това показване. Физически се усещам добре и мисля, че в тежките моменти съумях да покажа добър тенис.

– Можеш ли да сравниш играта и чувството си от сегашния шампионат с Ролан Гарос 2019, където доближи до полуфинал?

– Изобщо не съм се замисляла за това. Точно преди оня Ролан Гарос още веднъж играх осминафинал на Australian Open и може би тогава чувството беше сходно на това, което изпитвам в този момент.

– Предстои ти мач с Ашли Барти, против която игра и на въпросния полуфинал на Ролан Гарос. Какви са упованията ти за дуела?

– Вероятно по тази причина направихте съпоставяне с оня Ролан Гарос. Сега към този момент има логичност (смее се). Тя е необикновен състезател. Възхищавам ѝ се и доста одобрявам играта ѝ. Много е непрекъсната и е същински първенец. Ще бъде доста вълнуващо да се изправя против нея. Това ще бъде невероятна опция за мен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР