Алцхаймерът все още попада в графата на нелечимите заболявания, като

...
Алцхаймерът все още попада в графата на нелечимите заболявания, като
Коментари Харесай

Ще стане ли Алцхаймерът лечим

Алцхаймерът към момента попада в графата на нелечимите болести , като напъните на лекарите са само в посока поддържане и възстановяване на положението на пациентите. Но едно ново изобретение дава вяра, че това може да се промени в идващите години.
 Сънливостта денем, Алцхаймерът и защо да внимаваме
От какво може да сме заболели, в случай че все ни се спи

Не е за подценяване

В момента заболяването на Алцхаймер се диагностицира посредством скенер на мозъка и проби за памет, само че откакто към този момент са се появили първите признаци. А нов кръвен тест дава опция болестта да се открие в най-ранен етап и още преди появяването на каквито и да е признаци.

Това става посредством проучване на специфичен протеин - p-tau217 в пробите, като се търсят даже минимални количества. При открито болните от деменция и Алцхаймер той към този момент е с много повишени стойности. А кръвният тест може да предскаже болестта с до 96% акуратност даже и 20 години преди появяването на признаците .
 Снимка 490155

Идеята за този вид тестуване не е нова, само че в този момент може да се ползва умерено, откакто учени от Washington University School of Medicine откриха съответна връзка сред равнищата на въпросния хормон и болестта. Те са седем пъти по-високи при болните, в сравнение с при здравите. А ранното диагностициране води до опция за по-ефикасно лекуване.

Досега точно късното разкриване бе повода Алцхаймерът да се води нелечим, тъй като към този момент е на разположение огромно струпване на увреждащи протеини в мозъка . Те нарушават паметта, повреждат връзките сред клетките и водят до тяхната безвъзвратна гибел, предава BBC.
 Деменцията, Алцхаймерът, светлинната и звукова стимулация и може ли гледането на телевизия да лекува
Лекува ли се Алцхаймер с гледане на телевизия

Ново забавно изобретение по тематиката

Първоначално кръвният тест ще бъде наличен не за необятна приложимост, а единствено за проучвателен цели. Ще се изследват да вземем за пример хора, които имат в рода си заболели от Алцхаймер. А далите позитивни проби ще оказват помощ в откриването на нови способи за противопоставяне на унищожителния за мозъка резултат на болестта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР