Алтернативният и приключенският туризъм е са един добър начин за

...
Алтернативният и приключенският туризъм е са един добър начин за
Коментари Харесай

Алтернативният и приключенският туризъм ще раздвижат слаборазвитите региони

Алтернативният и приключенският туризъм е са един добър метод за развиване на целогодишен туристически артикул и за оживление на слаборазвитите райони в страната. „ Можем да създадем взаимно нещо положително, което да е в интерес на целия туристически отрасъл, тъй като единствено в случай че мислим всички в една посока ще реализираме резултати “, безапелационен е министърът на туризма Христо Проданов.

На среща с Българска асоциация за различен туризъм, „ Планини и хора “ – асоциация на планинските водачи в България, Българска асоциация на винените експерти, Сдружение „ Българско кемпер общество “ са разисквани идни хрумвания и начинания за развиване на този тип туристически артикули у нас. 

Представителите на бизнеса са отбелязали, че в Европа къмпингуването е извънредно развита активност, изключително в страни като Испания, Италия, Франция и Дания. А в последните години доста хора се ориентират към къмпингуването, защото е най-безопасният тип туризъм, изключително във времена на пандемия. От сектора имат подготвеност да показват тактика за къмпинг туризма, която ясно да начертава посоките за развиване, защото досега не му е отделяно особено внимание и доста малко задгранични туристи идват у нас с кемпери. Те са сложили и въпроси, свързани с държавната дотация за чартърите и основаването на гаранционен фонд.

На срещата е разисквано и смисъла на селския и винения туризъм. Според бизнеса и за българските, и за задграничните посетители е от извънредно значение самото прекарване в съответното място за настаняване или район, а това дава опция за промотирането на доста артикули и начинания. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР