Алпинисти в базовия лагер на Еверест наблюдават нарастващ брой заразени

...
Алпинисти в базовия лагер на Еверест наблюдават нарастващ брой заразени
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Вирусът налази и Еверест

Алпинисти в базовия лагер на Еверест следят възходящ брой инфектирани с ковид техни сътрудници, осведоми Би Би Си.

Служители на базовия лагер обявиха, че са получили известия за 17 доказани случаи от лечебни заведения в столицата Катманду, където са изпратени за лекуване редица алпинисти.

Непалското държавно управление към този момент отхвърля да е знаело, което усилва опасенията, че чиновниците омаловажават обстановката от боязън да не се наложи  затваряне на планината за експедиции.

Чуждестранните алпинисти са главен източник на доходи за непалското държавно управление, което затвори Еверест предходната година по време.

Непал има най-голям % на заразяване измежду прилежащите на Индия страни, където втора вълната провокира цялостна рецесия. 

Австрия възнамерява да вкара от 4 юни така наречен " зелени паспорти " (европейско уверение за ваксинирани, тествани и излекувани от КОВИД-19) в електронна форма, съобщи ДПА.

Паспортите ще се генерират чрез кюар (QR) код, който ще бъде качван в мобилните телефони, съобщи през днешния ден във Виена министърката на туризма Елизабет Кьостингер.

Още от 19 май удостоверения за имунизации, проби и преболедуван COVID-19 ще станат годни в Австрия като разрешителни за допускане в обекти за публично хранене, културни, спортни обекти и хотели. Планира се те да отворят отначало точно на тази дата.

" Това е жизненоважно за нас като туристическа страна след продължителния интервал на затваряне ", сподели Кьостингер.

На равнище Европейски съюз  " зеленият паспорт "  се чака да бъде въведен в края на юни, показва ДПА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР