Алкохолът като цяло е приет от диетолозите като нещо изключително

...
Алкохолът като цяло е приет от диетолозите като нещо изключително
Коментари Харесай

Ползите от 50 грама ракия на ден

Алкохолът като цяло е признат от диетолозите като нещо извънредно нездравословно и излишно за организма. Бабите и дядовците на село обаче са на друго мнение и споделят, че с 50 или 100 грама ракийка дневно може да се доживее до столетие.

Ферментиралият плодов сок става известно има и своите изгоди. Учените са разкрили 7 преимущества на пиенето на ракия. Ето ги и тях съгласно " България Днес ":

ОБЛЕКЧАВА ДИХАТЕЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ

Традиционно ракията, заради своите противовъзпалителни свойства, се употребява за дейно облекчение на дихателни проблеми като кашлица или болки в гърлото. Високото наличие на алкохол оказва помощ да се изхвърлят бактериите и да се разхлабят храчките и слузта, като по този метод работи като отхрачващо средство. Пиенето на ракия вместо бира усъвършенства признаците на астма.

УКРЕПВА ИМУННАТА СИСТЕМА

Ракията подтиква имунната система. В продължение на стотици години се употребява като решение за простуда и грип. Има естествени затоплящи свойства, както и антибактериален темперамент.

ПОДПОМАГА СЪНЯ

Ракията има избрани успокояващи свойства. Те подтикват здравословен и спокоен сън. Препоръчва се по чашка вечер и при депресивни положения.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

Списанието Food Chemistry разгласява изследване през 2009 година, в което се заключава, че ракията има антиоксидантни свойства. Забележка: Както при всеки тип алкохол, несъразмерното пиянство също може да навреди на сърцето. Ето за какво, постоянно би трябвало да внимавате с количествата. 50 грама на вечеря се предлага като безвредно и потребно количество.

СВОЙСТВА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

Антиоксидантните съединения, открити в ракията, оказват помощ за попречване на някои типове признаци на стареене, в това число кожни бръчки, когнитивни проблеми, неприятно зрение и други хронични здравословни проблеми, които се появяват с напредването на възрастта. Тези съединения се дължат на наличието на мед в някои ракии. Антиоксидантите оказват помощ да се предотврати клетъчната гибел на кожата, косата и вътрешните органи.

ПРОТИВОРАКОВИ СВОЙСТВА

Ракията е обвързвана с предотвратяването на растежа на разнообразни типове рак. Елаговата киселина (мощно органично съединение) задейства избран ген в нея, който инхибира растежа и метастазите на раковите кафези. Това се отнася на първо място за рак на пикочния мехур и яйчниците и макар че тази област на проучване е нова, това може да усили смисъла на ракията като здравословен избор за пациентите.

УПРАВЛЯВАТЕ ТЕГЛОТО СИ

За разлика от алкохолните питиета с високо наличие на въглехидрати, като бира, ракията не съдържа въглехидрати и няма да ви засити. Може да се насладите на аперитив, без да губите апетита си. Проучване от 2011 година, озаглавено " Лечебна ракия “, демонстрира, че ракията може да се употребява от затлъстели хора заради нейните стимулиращи метаболизма свойства.

Забележка: Избягвайте да пиете ракия при банкет на медикаменти, по време на бременност или при кърмене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР