Алфа вариантът на коронавируса, засечен за първи път във Великобритания

...
Алфа вариантът на коронавируса, засечен за първи път във Великобритания
Коментари Харесай

Учени: Алфа вариантът мутира, за да блокира имунната система на хората

Алфа разновидността на ковид, засечен за първи път във Англия през септември 2020 година, е еволюирал по този начин, че да създава повече " антагонични " протеини, което му разрешава да се оправя по-лесно с вродената имунна система на хората. Това е изводът на ново изследване, оповестено в научното списание " Нейчър " от английски и американски откриватели, оповестява RT.

Според отчета появяването на притеснителни разновидности на COVID-19 демонстрира, че вирусът се приспособява, с цел да продължи да се популяризира измежду хората. Въпреки че множеството от проучванията се концентрират върху измененията във вирусните спикули на тревожните разновидности, разновидностите, които не са директно свързани с тях, също способстват за акомодацията на вируса.
свързани новини7899на 12.11.202125315на 22.12.2021
" Искахме да разберем какво е направило на SARS-CoV-2 толкоз необикновен. Как е еволюирал от варианта от първата вълна, открит в Ухан, и какви характерности са му разрешили да се популяризира в света и да се трансформира във вид, пораждащ паника ", разясняват създателите на изследването.
Учените са приложили проби на алфа разновидността върху белодробни кафези, култивирани в лаборатория, с цел да проучват развиването им в човешкото тяло. С цел да открият дали се е задействала вродената имунна система, те са измерили количеството на интерфероните - протеините, които се образуват при съществуването на патогени и които провокират антивирусен отговор.

Установено е, че равнищата на интерферони, формирани след заразяване с разновидността Алфа, са по-ниски по отношение на тези при всички предходни разновидности на ковид. Тази смяна е резултат от безчет разновидности на разновидността, които са нараснали доста рибонуклеиновата киселина и равнищата на протеините N, Orf9b y Orf6, познати като " вродени имунни антагонисти " поради способността им да блокират отговора на имунната система.

Открихме, че разновидността Алфа на SARS-CoV-2 се е приспособил доста добре към това да заобикаля да се задейства отбранителната линия на вродената ни имунна система. По този метод може да се развъжда неусетно в началния стадий на инфекцията, което усилва доста опциите му да болести индивида, до момента в който е в носоглътката или белите дробове. За вируса това е безапелационен триумф, който му разрешава да се популяризира по-ефикасно от човек на човек, акцентират учените.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР