Алергиите засягат около 20% от населението, като част от тях

...
Алергиите засягат около 20% от населението, като част от тях
Коментари Харесай

Алергията – проблем за теб?

Алергиите засягат към 20% от популацията, като част от тях се наследяват. Много е значимо да се откри кой е алергенът, който предизвиква алергията ни. Синево съставлява мрежа от диагностични лаборатории, в които се вършат огромен брой разбори и проби.

Д-р Златка Михайлова, шеф на лаборатории Синево България, споделя повече за алергиите, аргументите, типовете и признаците:

Д-р Михайлова, в сезона на алергиите сме, бихте ли ни дала повече информация какво съставлява алергията и кави са най-честите източници на алергии?

Алергията е анормална реакция на организма към едно или повече субстанции, които като цяло са безвредни за множеството хора. Веществата, които предизвикват алергични реакции се назовават алергени.Алергията в действителност е физическо заболяване, само че психо-емоционалните фактори (стрес, боязън, яд, и др.) могат да причинят или утежнят симптоматиката.

Най-често срещаните източници на алергии са: пъстър прашец от дървета и треви, домакински прахуляк, плесен, животни, някои храни и медикаменти, както и ухапвания от инсекти.

 Алергията – проблем за теб? Synevo

Бихте ли на дала съществена подредба на алергиите?

Според метода на нахлуване в организма, алергените могат да се класифицират на: пневмоалергени (цветен прашец, домакински прахуляк, плесен, скотски косми и кожа), хранителни алергени (яйчен белтък, ягоди и др.), алергени от инсекти (отрова от насекоми), лекарствени и химически алергени (професионални или не).
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР