Александър Зверев получи условно наказание за осем седмици и ще

...
Александър Зверев получи условно наказание за осем седмици и ще
Коментари Харесай

Александър Зверев на изпитателен срок за една година

Александър Зверев получи " условно наказване " за осем седмици и ще бъде в изпитателен период за една година, откакто удари неведнъж с ракетата си стола на съдията след загуба на двойки на шампионата по тенис в Мексико, оповестиха от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

Ако допусне друго нарушаване на правилника, което води до санкция за неспортсменско държание или за " словесна или физическа корист с длъжностно лице, противник, фен или друго лице, до момента в който е на корта или отвън него ", той ще бъде отхвърлен от шампионати за въпросните 8 седмици и санкциониран с спомагателни 25 хиляди $.

Зверев, който сега е номер 3 в международната класация, има време до петък да апелира решението на българина Миро Братоев, старши вицепрезидент по разпоредбите и надпреварите на ATP. Той се извини след постъпката си, довела до дисквалификация и отнемане от правото да пази купата си в Мексико.

Братоев направи разбор на случилото се предишния месец в Акапулко и откри, че Зверев е позволил така наречен " утежняващо държание " съгласно раздела за огромно нарушаване от правилника.

24-годишният немец беше изпъден поради " крещене и псувни " към основния арбитър Алесандро Германи и удари в стола на съдията " не по-малко от четири пъти ".

Зверев към този момент беше санкциониран с 40 хиляди $ и загуби над $30 000 от наградния фонд дружно с точките за международната класация от шампионата в Мексико.

През октомври м.г. ATP стартира следствие по обвинявания за домашно принуждение от германеца, отправени от някогашната му другарка.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР