Александър Везенков заяви, че се чувства все по-добре в новия

...
Александър Везенков заяви, че се чувства все по-добре в новия
Коментари Харесай

Съотборниците на Везенков в Сакраменто: Той е един от най-добрите стрелци в света

 Efbet2023 Horizontal
Александър Везенков съобщи, че се усеща все по-добре в новия си тим Сакраменто (Кингс) и няма самообладание за старта на сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА). Родният баскетболист приказва за първи път пред публицистите в Съединени американски щати по време на медийния ден в " Лигата на извънземните ".

" Чувствам се отлично, към този момент съм тук от един месец и всичко върви добре. Хората от организацията ме накараха да ги усещам като мое второ семейство, за което съм им признателен. Радвам се, че имам и поддръжката на родителите си. Вече нямам самообладание да стартираме. От играчите до президента всеки е добър човек, пробват се да оказват помощ, интересуват се по какъв начин си, по какъв начин е фамилията. Връзката е друга, не можеш да го опишеш, в случай че не си го изпитал. Всеки идващ ден е по-добър. Това и чаках. Идвам от различен континент, само че както споделих нееднократно, тук съм, с цел да сбъдна фантазията си ", сподели Везенков

Българинът съобщи, че всички са наясно с капацитета на тима в нахлуване, само че предизвикването е да се усъвършенства играта в отбрана. Той добави, че е стимулиран да работи старателно и е уверен, че ще прогресира непрекъснато. 

Избраният за MVP на Евролигата през предишния сезон акцентира, че наясно какъв брой мъчно предизвикателство го чака, само че има вяра, че е задоволително квалифициран, с цел да се оправи.

" Баскетболът в НБА е друг. Скоростта е напълно друга. Аз съм подготвен да се възползвам от шанса си. Мисля, че мога да оказа помощ на отбора и когато треньорът реши да ми се довери, ще съм разполагаем. Не ме вълнува дали ще съм титуляр или ще влизам от пейката. Най-важното е тимът да печели. Ако това се случва, всички играчи ще са щастливи ", посочи 28-годишният българин.

Някои от съотборниците на Везенков пък се изрекоха ласкаво за него и неговото показване в тренировките с тима досега.

" Той е един от най-хубавите стрелци в света. Веднъж на подготовка имахме упражнение за пукотевица. Той стреля общо 150 пъти и пропусна единствено 7 ", съобщи един от главните играчи на Сакраменто  Де`Арън Фокс.

Друг от играчите - Кевин Хюртър, сподели, че Везенков към този момент е счупил няколко върха по пукотевица от предишния сезон.

" Той не пропуща. Много от нас ще би трябвало да поработят, с цел да го настигнат ", сподели Хюртър.

Везенков от своя страна също похвали играчите, с които ще се бори един до друг през сезона.

" Разбира се, не познавах новите си съотборници, преди да дойда тук. Виждайки какъв брой доста опит имат, какъв брой съществено се трудят и какви положителни хора са, още повече се веселя, че взех това решение. Нетърпелив съм да дойдат мачовете, да усетя страстта на НБА от вътрешната страна.През този един месец времето минаваше постепенно. Ще се насладя доста повече на престоя си, когато сезонът стартира ", добави националът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР