Александър Везенков започна в стартовата петица за Сакраменто Кингс, който

...
Александър Везенков започна в стартовата петица за Сакраменто Кингс, който
Коментари Харесай

Треньорът на Сакраменто за Везенков: Трябва да си спечели игровото време

Александър Везенков стартира в стартовата петица за Сакраменто Кингс, който загуби и втората си контрола от предсезонната подготовка в НБА. Българинът игра 21:46 минути, а „ кралете “ този път изгубиха от ЛА Лейкърс със 101:109 в дуел, който се игра в Анахайм пред 10830 фенове.

На конференцията след края на инспекцията треньорът на Сакраменто Майк Браун разяснява представянето на своите баскетболисти и статута на българина в тима. Той показа, че е споделил на Везенков, че би трябвало да печели игровото си време.
 
„ На моменти движехме топката доста добре. Мачът на процедура беше доста елементарен за нас. С напредването на мача обаче станахме нетърпеливи. Отправихме сложни стрелби. Това видях в нападателен проект. В отбрана трябваше да притесним нашия конкурент. Той обаче се усещаше удобно през по-голямата част от мача. Трябваше да свършим повече работа във физическите конфликти, без да вършим ненужни фалове “, стартира Майк Браун.

„ Предстои дълъг сезон. Изиграли сме единствено два мача от предсезона. Все още не сме посочили стандарта, който освен на мен ми се желае, само че и на всеки в съблекалнята. Ако някои играчи го сторят, по този начин ще изясним стартовия състав. Трябва всеки да се раздава по верния метод “, добави той, след което подхвана тематиката Везенков.

„ Просто споделих истината преди мача с ЛА Лейкърс. Мисля, че ме попитахте дали Саша Везенков ще бъде в ротацията. Не знам. Мисля, че това беше обективен въпрос, само че не знам. Бяхме изиграли единствено един мач, когато ме попитахте “, изясни Браун след втория мач на Везенков с тима “.

„ Не е моята философия да давам време за игра, без значение какъв брой сполучлив е даден състезател в друга среда. Не съм треньор, който ще каже: „ Добре, той направи тези неща, където беше до момента, в този момент ще пристигна тук и ще играе 30 минути “. Трябва да забележим какво ще се случи на паркета. Когато се опитвахме да вземем Везенков тук, това беше един от първите ни диалози. Казах му, че би трябвало да печели игровото си време “, сподели още той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР