Александър Везенков превзе лидерските позиции в някои от най-важните индивидуални

...
Александър Везенков превзе лидерските позиции в някои от най-важните индивидуални
Коментари Харесай

Няма по-полезен играч в Евролигата от Александър Везенков

Александър Везенков завладя лидерските позиции в някои от най-важните самостоятелни статистически категории в Евролигата. Българският национал сложи свръхзвуково начало на своята акция в елита на европейския баскетбол, като умерено можем да кажем, че в най-ранния стадий от сезона точно крилото на “червено-белите ” е най-изявеният любимец за най-полезен състезател на постоянната фаза. 

Везенков е №1 в класацията за успеваемост със междинен коефициент на потребно деяние от 28.7 в трите си мача до този миг, като след себе си оставя дуото на Анадолу Ефес Уил Клайбърн и Василие Мицич, които са надлежно с коефициент от по 24.0 и 23.7. Освен това българинът е лидер в листата с борците, овладявайки по 11.3 топки на дуел, а също по този начин е играчът с най-вече сполучливи опити от зоната за две точки - по 6.0 на мач. При топреализаторите над всички е машината за точки на Баскония Маркъс Хауърд с по 25.0 точки на среща, а незабавно след него се подрежда Везенков с по 22.0 на мач. 

Както е известно, българинът означи най-малко по 20 точки в първите си три мача през актуалната акция, като също по този начин се регистрира и с два дабъл-дабъла. 27-годишният стрелец записа 20 точки и 7 битки против Барселона, по-късно фиксира 23 точки и върховите в кариерата си 14 битки против Жалгирис, а преди два дни не пощади и Реал Мадрид, отчитайки се с нови 23 точки и още 12 овладени топки. Чрез неговото водачество тимът на Олимпиакос към момента няма проваляне през сезона в Евролигата и в шампионата на Гърция, като отборът е с баланс от 3-0 в най-силния клубен европейски шампионат и 2-0 в шампионата на южната ни съседка. 
 Реал Мадрид също усети от великолепието на Везенков Реал Мадрид също усети от великолепието на Везенков
Тази вечер от 21:30 часа Везенков и Олимпиакос ще се опитат да реализират четвъртата си поредна победа в Евролигата. Изпитанието обаче ще е тежко, защото българинът и съотборниците му се изправят против различен непобеден досега тим в лицето на Баскония в зала “Фернандо Буеса Арена ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР